Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Сертифікати на купівлю книг даруватимуть українцям: кому саме та на яку суму?

Приємний бонус чекає на українців при народженні та отриманні паспорта. Тепер новоспечені громадяни України будуть отримувати сертифікати на придбання книг.

Деталі розповідає Інформатор, посилаючись на Івано-Франківську ОДА.

Оскільки 8% українців читають книжки щодня і цей відсоток продовжує зменшуватись, держава вирішила заохотити їх сертифікати, завдяки яким можна купити книг.

Вже з 1 січня цього року українці мають отримувати ці сертифікати при отриманні свідоцтва про народження, а також при отриманні паспорта громадянина України у 14 років.

Сума сертифікату залежить від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня кожного року. Сьогодні це – 805,2 грн.

Сертифікат можна використовувати виключно для придбання видань українською мовою у паперовій та/або електронній формі, у тому числі в аудіофайлах, видань для осіб з вадами зору (крім книжкових видань, що мають походження або виготовлені та/або ввезені з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України), у розповсюджувача видавничої продукції, який у встановленому порядку внесений до Державного реєстру видавців, виготовлювачів і розповсюджувачів видавничої продукції та до переліку розповсюджувачів видавничої продукції, що забезпечують придбання громадянами книжкових видань з використанням сертифіката.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору