Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чому ми знову повернулися до вимкнень світла навіть уночі?

Нині прикарпатці знову зіткнулися з вимкненням світла навіть уночі. Більше того, багато-хто нарікає на те, що графіки ще й не співпадають з реальністю. 

Саме тому в компанії роз’яснюють всі деталі, пише Інформатор.

Чому на свята світла було більше, а зараз повернулися до нічних і денних вимкнень? Як температурний режим впливає на графік вимкнень?

Енергосистема в країні єдина і цілісна. Будь-які пошкодження в енергосистемі призводять до наслідків. Коли на півдні чи сході руйнують об’єкти електрогенерації чи мережі, на заході не можуть цього не відчути. Зараз саме той час, коли ми маємо суттєвий дефіцит генерації. Кожна область отримує значні обмеження, економлять всі.

До теми: Прикарпаттяобленерго перевірять на дотримання графіків вимкнень

Окрім того, знижується температура на вулиці, росте споживання і кількість аварій в енергосистемі України. Те, що на свята у нас не було відключень – це результат зусиль енергетиків, які буквально тримали тимчасові схеми у робочому стані. Також була відключена низка виробничих потужностей по країні, тому більше електроенергії пішло на населення. Зараз доводиться тримати баланс між населенням та бізнесом, бо якщо він не буде працювати, настане повний економічний занепад.

На свята на вулиці було +8°, +19°. Зараз температури нижчі. І якщо ще в західних областях температура вища нуля, то на сході -18°, в центральній частині -5°, -7°. Українці вмикають обігрівачі. Для енергосистеми падіння температури на кожен додатковий градус – це додаткові мегавати у кожній області у навантаженні, ріст споживання загалом по країні.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору