Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Виробники гуцульської коров’ячої бринзи можуть отримати гранти від ЄС

Європейський Союз виділяє 15,5 млн $ США, аби допомогти розвиватися українським господарствам, фермерам і малим підприємствам. Він хоче підтримати бізнес, який страждає від війни.

Про це повідомили на сторінці Івано-Франківської ОВА, пише Інформатор.

Проєкт спрямують на підтримку виробників Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської та частини Чернівецької областей надавши відповідні гранти для інвестицій на рівні фермерських господарств та ланцюжків доданої вартості у поєднанні з наданням дорадчих послуг і консультацій.

У департаменті агропромислового розвитку ОВА кажуть, що програма інвестиційної підтримки буде запроваджуватися через Державний аграрний реєстр України (ДАР). За їхніми словами, гранти надаватимуть починаючи з березня 2023 року сільськогосподарським виробникам та сільськогосподарським підприємствам у ланцюжку доданої вартості в Івано-Франківській області, зокрема, на гуцульську коров’ячу бринзу (захищене найменування походження (PDO)).

Врахуйте, що гранти, розміром від 1 тис до 25 тис $ США надаватимуть в українській гривні за актуальним обмінним курсом, а отримувачі допомоги повинні будуть зробити внесок у фінансування запропонованої інвестиції. Конкретні критерії відповідності та відбору, а також вимоги оприлюднять незабаром у межах комунікаційної кампанії.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору