Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Імпровізована каналізація: на що перетворили річку Млинівку в центрі Коломиї

Колись річка Млинівка у Коломиї була чистою та прозорою. Там навіть полюбляли ловити рибу та хлюпатися каченята. Але зараз вона – синьо-зеленого кольору та ще й тхне. І винні цьому всьому місцеві мешканці, які забруднюють Млинівку нечистотами.

Інформатор відгукнувся на прохання небайдужого коломиянина Сергія підняти це питання.

Чоловік стверджує, що річка в центрі міста опинилася в такому стані через коломиян, які мешкають біля неї, і дозволяють собі зливати туди побутові стоки зі своїх приватних септиків. Сергій вже не перший місяць досліджує це питання.

Така проблема тут існує давно, відколи берег водойми щільно забудували. Просто раніше кількість людей, які тут проживали, була меншою і вони не зливали так багато каналізаційних відходів та ще й з різними порошками чи хімічними засобами.

 

Сергій разом з іншими жителями вже неодноразово зверталися до міської ради та різних структур, які відповідають за стан довкілля у нашому регіоні (копії додаємо в кінці матеріалу).

Проте справа майже не зрушилася з мертвої точки. До прикладу, в екологічній інспекції Карпатського округу відповіли, що у військовий час вони не мають права здійснювати перевірки.

Натомість раніше міська влада дала відповідь на звернення громадян, але Сергій вважає її абсурдною. За його словами, міськрада відповіла, що знає про цю проблему, але причина в тому, що у тих, хто живе вище по річці, немає міської каналізації, а тому всі відходи зливають у ріку. І зараз влада займається вирішенням питання проведення міської каналізації.

“Як можна оправдовувати зливання фекалій у міську річку? Це ж абсурд! Тобто якщо б у цих людей не було річки, котра протікає повз їхні будинки, вони б зливали фекалії на центральну дорогу? – обурюється Сергій.

Поки центральної каналізації тут немає, коломиянин вважає, що потрібно боротися із недобросовісними жителями, які зливають відходи в річку. І саме зараз найкращий час їх виявити, адже влітку тут все заросте травою та хащами.

Активіст пройшовся з працівниками муніципальної інспекції попри Млинівку та виявили декілька каналізаційних виходів в річку, які мають відповідний запах та колір. Але справа в тому, що штраф становить всього 300 грн на рік. Та й мешканці не поспішають відчиняти двері, коли бачать муніципалів.

Інформатор продовжує слідкувати за ситуацією та буде звертатися до відповідних структур.

   

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Ольга Пукавчук

Нагору