Інформатор Коломия

ВЛАДА

Половину бюджету Коломиї наповнюють військові

У прямому ефірі на місцевому телеканалі міський голова Коломийської громади розповів, що військові з частин, які зареєстровані в Коломиї та селах громади платять ПДФО у місцевий бюджет. 

Повідомляє Інформатор.

Бюджет Коломийської громади на 2023 рік становить  1 221 048 000 грн. З них більше 200 млн грн – реверсна дотація.

За словами міського голови біля половини надходжень до бюджету Коломийської ТГ – податки військовослужбовців з частин, які розташовані у нашій громаді.

Саме це дало змогу здійснити більшість ремонтів доріг та оплатити інші затратні видатки.

” Як тільки відмінять плати за військових, ми станемо дуже бідними, – стверджує Богдан Станіславський. – Нам  не буде ставати на елементране: на енергоносії та зарплати (мається на увазі працівникам структурних підрозділів міської ради)”.

Нагадаємо, що деякі дороги, на котрі місто витратило 7-9 млн грн за кілька місяців, а у деяких випадках і тижнів, уже мають ознаки руйнування. Це вулиці  вул. Старицьоговул. Довбуша, вул. Хмельницького та Шарлая.

До теми: Асфальт на вул. Шарлая у Коломиї почав руйнуватися за 2 тижні після ремонту

Також голова громади стверджує, що міська рада щороку скорочує штат на 5-8 працівників. А тому витрати на утримання апарату за ці роки не збільшилися.

Але у бюджеті згідно даних міської ради майже на 6 млн грн збільшились витрати на органи місцевого самоврядування у 2022 році й на таку ж саму суму прогнозують збільшення у 2023 році.

Загалом же у 2023 році на це витратять близько 86,5 млн грн.

Проте за даними Інформатора на основі відповідей на інформаційні запитів про зарплати посадовців ратуші, деякі керівники управлінь та відділі у 2022 році отримували по 120% преміальних, по 100% надбавок і по дві матеріальні допомоги.

Деталі: 3,5 млн з бюджету на зарплати керівництву коломийської комуналки

До прикладу тільки серед керівництва управління комунального господарства двоє людей отримали по дві матеріальні допомоги минулоріч. Зарплата ж керівника управління Андрія Радовця в середньому перевищує 43 тис грн.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору