Інформатор Коломия

ВЛАДА

У Коломиї будуть перевіряти заправки

З 1 січня у місцевий бюджет повернули акцизний збір від заправок. З цього приводу очільник Коломийської громади створює моніторингову групу, яка перевірятиме діяльність автозаправник станцій у Коломиї та селах нашої ТГ.

Повідомляє Інформатор.

У вересні 2022 року уряд затвердив зміни до Порядку зарахування частини акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального до загального фонду місцевих бюджетів. Постанова встановлює частки для автоматичного розподілу між місцевими бюджетами частини (13,44%) акцизного податку з пального.

Відтак у Коломийські міській раді у січні 2023 року створили моніторингову групу, яка буде перевіряти скільки у Коломиї є АЗС, скільки заправки платять за землю, за майно, який у них оборот.

“Ми будемо контролювати елементарне. На кожній колонці є лічильник. Ми будемо самі вести облік, скільки продалося. І будемо спонукати до того, що раз є реалізація, будь ласка, ми живемо з того”, – заявив у прямому ефірі Богдан Станіславський.

Також голова зазначив, що у Коломиї великі недоплати по землі й від бізнесу.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору