Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Замулинцях на Коломийщині сім’я ймовірно отруїлась чадним газом: смерть кота запобігла трагедії

У селі Замулинці Коломийського району двох дітей госпіталізували з підозрою на отруєння чадним газом. Від трагедії сім’ю врятувала… смерть кота.

Інформатор знає деталі.

Після обіду 13 січня бригада швидкої виїхала на виклик у село Замулинці, що на Коломийщині. Мати і двоє дітей 2005 та 2010 років народження скаржилися на погане самопочуття і нудоту. Навіть мали вже направлення від сімейного лікаря в інфекційну лікарню, бо все скидалось на харчове отруєння.

Коли медики швидкої почали опитувати матір, то дізналися, що у сім’ї здох котик. Це наштовхнуло лікарів на думку про чадний газ в оселі.

Мама підтвердила, що в оселі котел працював з певними проблемами.

Відтак всіх трьох каретою швидкої доправили до Коломиї: дітей – під посилений нагляд реанімаційного відділу дитячої лікарні, а маму – в дорослу.

Стан матері й дітей середньої важкості, але стабільний.

Медики наголошують: в осінньо-зимовий період отруєння чадним газом трапляється доволі часто. Цей ворог невидимий: без кольору й запаху. Найпоширеніша ознака – нудота. А першими на нього реагують домашні тварини. Тому ваші екстрені дії – вихід на свіже повітря, дзвінок у швидку та ДСНС.

Бережіть себе і читайте корисну інформацію про те, як розпізнати чадний газ в оселі

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Головне фото ілюстративне

Нагору