Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Будьте обережні: хакери зламують телеграм-акаунти користувачів

Вже кілька днів у телеграмі шириться повідомлення, де просять проголосувати у конкурсі. Довірливі люди переходять за посиланням, а потім втрачають доступ до своїх акаунтів у застосунку.

Інформатор попереджає про фішингову атаку та застерігає коломиян.

Суть атаки така: користувач переходить за посиланням, яке йому надіслав хтось з друзів. Тоді людину перекидає у web-версію застосунку. І саме в цей момент дані користувача зливаються на інший домен. Цікаво, що коли людина раніше підключила двоетапну перевірку в застосунку, цей фішинговий сайт переводить на ще один піддомен. Там російською мовою є кілька питань та поля для відповіді.

Таким чином зловмисники отримують повний доступ до вашого облікового запису в Telegram, до всіх листувань та фото, відео, аудіо, якими ви ділилися з друзями.

Сам текст повідомлення виглядає так, як на фото, що нижче.

До слова, через кілька секунд після того, як ви перейшли за посиланням, це повідомлення автоматично надсилається друзям, з якими ви вели листування. Окрім того, ви втрачаєте доступ до свого акаунта на певний проміжок часу.

А ще зверніть увагу, що в меню “Пристрої”, яке можна знайти у налаштуваннях вашого профілю з’явиться ще один вхід. Його не так легко позбутись. Застосунок в цілях безпеки розробив функцію, де вийти з акаунта, вхід у який був здійснений раніше, можна було тільки через певний проміжок часу. За словами тих, хто повівся на це повідомлення, знадобилась доба, аби видалити небажаний пристрій.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Христина Бойчук

Нагору