Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Відпочинок з наслідками: у садибі Ворохти отруїлися 19 дітей з Кропивницького

19 дітей, які проживали в приватній садибі “Скита” у Ворохті, отруїлися і потрапили до лікарні. Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області розпочало розслідування

Повідомляє Інформатор за даними на Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

На відпочинок з Кропивницького приїхали 52 людей (45 дітей та 7 дорослих). Вони проживали та харчувалися у “Скиті”.

13 січня в другій половині дня частина дітей відчули погіршення самопочуття, а саме: скаржились на загальну слабкість, нудоту, блювоту, біль в животі, підвищення температури тіла до 37,5-38 °С та пронос до 4-6 разів на добу.

14 дітей були госпіталізовані до Надвірнянської дитячої лікарні та 5 дітей до інфекційного відділу Надвірнянської ЦРЛ з гострим гастроентероколітом, ентероколітом. Стан хворих у 5-ти осіб –середнього ступеня важкості та у 14- легкого ступеня важкості.

15 січня спеціалістами Яремчанського відділу Надвірнянського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області розпочато проведення санітарно-епідеміологічного розслідування даного спалаху по місцю перебування хворих та позаплановий захід державного нагляду (контролю) у сфері безпечності харчових продуктів в приватній садибі «Скита» смт. Ворохта Надвірнянського району Івано-Франківської області.

Для лабораторного дослідження відібрано 30 змивів на патфлору з об’єктів навколишнього середовища та 1 пробу води питної для мікробіологічного та санітарно-хімічного дослідження.

Станом на 10:00 год сьогодні всі хворі діти виписані з лікарні.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Фото ілюстративне

Нагору