Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Гуцульська сорочка: як зберегти автентичне та носити відтворене? | Благодійна онлайн-лекція

20 січня Богдан Петричук проведе благодійну онлайн-лекцію “Гуцульська сорочка: як зберегти автентичне та носити відтворене” для всіх бажаючих. Усі зібрані кошти майстер віддасть на потреби ЗСУ.

Детальніше розповість Інформатор.

Богдан — історик-етнограф, колекціонер, реставратор одягу, який захоплюється старовиною із дитинства. Те, що починалося як дитяче захоплення гуцульськими старожитностями, скоро переросло у справу всього його життя. Майстер зібрав велику колекцію історичної спадщини та оволодів давніми техніками шиття, щоб реставрувати та відтворювати автентичне вбрання.

Зазвичай Богдан ділиться своїми знаннями та досвідом із гостями приватного музею, проте цього разу зможуть приєднатися всі бажаючі.

На онлайн-лекції ви дізнаєтесь про таке:

  • Яким був давній гуцульський побут: як жили та вдягалися українці кілька поколінь тому
  • Коли з’явилися перші згадки про етнічний український одяг та які міфи існують довкола нього
  • Що відносилося до традиційного одягу для визначних подій: весілля, похорон, релігійних свят
  • Що носили як верхній одяг та у що взувалися гуцули
  • Техніки крою та шиття, традиційні орнаменти

Приєднуйтеся до онлайн-лекції 20 січня о 19:00. Щоб отримати доступ до події, задонатьте будь-яку суму на МОНОбанку 5375 4112 0015 5815 або PayPal реквізити за посиланням та надішліть скріншот особистим повідомленням на цю сторінку. Всі зібрані кошти будуть спрямовані на допомогу ЗСУ.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору