Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Відкриття виставки текстилю з ручною вишивкою талановитої коломиянки: анонс

Завтра, 20 січня, у Коломиї відкриють виставку-експозицію авторського текстилю з ручною вишивкою Олени Федосюк під назвою “Житниця”.

Чому варто завітати туди – розповість Інформатор.

Кілька років тому Олена Федосюк ввійшла в 30-ку кращих текстильних декораторів нашої країни, а минулого року її подали до списку представників України на європейській платформі ремісників за поданням комітету Верховної ради з питань ремісництва.

Наразі майстриня зосередилася на давніх традиційних техніках ручної вишивки у текстильних виробах та пропонує нове авторське прочитання українських орнаментів та матеріалів.

На виставці у Коломиї можна буде побачити давні традиційні рушники Чернігівщини, зібрані у власну колекцію Олени в 2022 році. Представивши рушники саме того регіону, мисткиня планує показати, яка наша країна різноманітна, навіть і в цьому ремеслі.

“Геометричність та складність наших покутських та гуцульських технік вишивки та рослинні орнаменти Чернігівщини, ткані кролевецькі рушники, які занесені до матеріальної спадщини України. Особливо пані Олена приділяє увагу відтворенню та популяризації давніх покутських технік вишивки , які поступово зникають з сучасного життя, в зв’язку зі складністю виконання та трудозатратністю,” – пишуть організатори.

Виставка-експозиція проходитиме у Коломийській філармонії “Сокіл”.

Відкриття о 14:00.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору