Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

“Вулик змістів” незабаром відкриє новий шелтер у Коломиї

Коломия від початку повномасштабного вторгнення відкрила свої обійми для вимушених переселенців. Однак, місць для всіх не вистачає. Тому, щоб допомогти поселити людей, соціальна ініціатива “Вулик Змістів” розпочала проєкт з облаштування нового шелтера.

Вулик змістів розповів детальніше про нове житло для ВПО, пише Інформатор.

Роботи з облаштування тимчасового прихистку розпочалися ще навесні 2022 року й наразі завершуються завдяки волонтерам, майстрам й просто небайдужим людям, які хотіли допомогти.

Ініціаторами такого масштабного проєкту стала соціальна ініціатива Вулик Змістів, яку координує ГО “Трикутник”. З пошуком коштів їм допоміг партнер ГС “Мережа правового розвитку”, який познайомив їх з ГО “Будуємо Україну разом” (далі — БУР). Після цього між ними та Коломийської міською радою розпочалися переговори щодо приміщення. Для реалізації обрали будівлю одного з колишніх дитсадків. Він матиме близько 60 односпальних ліжок розміщених у 18 кімнатах, а також буде тренінгова та дитяча кімната для спільного користування, 2 кухні та 4 ванних кімнати.

Початковий кошторис шелтеру – 3 млн гривень, однак проєкт настільки розрісся, що сума наразі перевищує 6 млн гривень. Допомогли з коштами також ГО “Молодіжна організація СТАН” від грантодавців Hilswerk та Чеської благодійної організації “Людина в біді”, а також “Українська освітня платформа” забезпечила “Домівку” майже всіма необхідними меблями та деякими речами.

Варто зазначити, що соціальна ініціатива “Вулик Змістів” не отримувала кошти на ремонт, а тільки матеріальні речі, які залишаться у шелтері.

Нещодавно ГО “Трикутник” підписала тристоронній договір про співпрацю з Єдиним центром надання реабілітаційних та соціальних послуг та ГО “БУР”. Це означає, що вимушені переселенці можуть проживати у шелтері безкоштовно впродовж трьох років. ГО “Трикутник” та соціальна ініціатива “Вулик Змістів” буде займатися адмініструванням та соціалізацією в громаду людей, що шукають прихистку через війну це буде здійснено завдяки тренінгам та перекваліфікації.

Зараз розглядаються заявки на поселення, уже прийнято пріоритетність за вразливістю переміщених осіб і список майже сформований, що показує критичну потребу в таких закладах.

Якщо ви хочете допомогти в облаштуванні, волонтерською роботою, чи фінансово телефонуйте на гарячу лінію соціальної ініціативи “Вулик Змістів”: +380 (99) 088 91 98.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору