Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Сноубордист з Верховини здобув перше “золото” для України на Універсіаді

Цьогоріч наш краянин Михайло Харук  здобув для України першу золоту нагороду на Універсіаді-2023, що триває в американському Лейк-Плейсиді. Медаль спортсмена четверта для збірної України на цих змаганнях, проте перша саме золота: перед цим українці вибороли одне “срібло” та дві бронзові нагороди.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Суспільне.

Михайло Харук – один з найдосвідченіших спортсменів складу збірної України. Він потрапив до складу основної команди на сезон 2022/23 Кубка світу і взяв участь на одному з них, показавши 26-й результат в італійській Карецці у паралельному слаломі-гіганті.

У своїй кваліфікації Харук виявився одним з трьох сноубордистів, які подолали дистанцію менш, ніж за 30 секунд. У подальшому він став сильнішим на подальших етапах вибування. На кожному з них переваг українського сноубордиста складала більше двох секунд.

У фіналі представник України протистояв австрійцеві Маттеусу Пінку. У 2022 році він був одним з учасників Кубка Європи, що проходив у Буковелі, та здобув у ньому перемогу (Харук посів підсумкове п’яте місце).

Саме дуель з Пінком виявилася для Харука найскладнішою на шляху до “золота”. На фініші перевага українця склала лише 0.69 секунд, однак він зміг випередити австрійця.

Це також перше “золото” України на Зимовій Універсіаді з 2017 року: змагання у 2019 році українці пропустили, а в 2021 – були скасовані через пандемію. Це “золото” підняло Україну на 17-е місце в медальному заліку.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору