Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

23 січня: що святкують цього понеділка

Сьогодні понеділок – 23 січня 2023 року. Україну вже 334 добу захищають від російських окупантів. Сьогодні маємо небагато свят. А іменини відзначають: Григорій, Марко, Павло, Макар, Феофан, Анатолій, Феліція. 

Цікаві факти про 23 січня розповість Інформатор.

День ручного письма чи день почерку. Цей день святкують з метою підкреслити важливість рукописного письма, дослідити чистоту та характер почерку. Завдяки сучасним технологіям процес написання став набагато простішим та швидшим. Проте написання букв та слів на папері відрізняється від механічного набору тексту. Коли людина бере ручку та папір, її розум та тіло синхронізуються, думки йдуть в такт з написанням слів. Ще одна перевага ручного письма в тому, що всі записи зберігаються на фізичному аркуші паперу, у той час, коли голосові та текстові повідомлення з часом важко або й взагалі неможливо віднайти. Крім того, за почерком можна відтворити портрет людини, дізнатися про риси її характеру.

Національний день пирогів в США та День пиріжка. Пиріг в американській кухні сягає корінням в англійську кухню і розвивався протягом століть, адаптуючись до американських культурних смаків та інгредієнтів. Створення листкової скоринки для пирога з додаванням смальцю приписується американським новаторам.

За церковним календарем День пам’яті преподобного Павла Комельського – учня преподобного Сергія Радонезького та святителя Григорія, який був єпископом Ніським.

Історичні дати:

1992 — у Києві пройшов І Конгрес українців колишнього Радянського Союзу.
1992 — Україна встановила дипломатичні відносини з В’єтнамом.
2002 — 18-річний Руслан Пономарьов з Краматорська достроково став наймолодшим в історії чемпіоном світу з шахів за версією ФІДЕ.
2005 — інавгурація третього Президента України Віктора Ющенка.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору