Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У неділю по машину: як працює Івано-Франківський авторинок?

Тим, хто давно роздумує над покупкою автомобіля, точно варто побувати на авторинку в Івано-Франківську. Це місце з найбільшим вибором машин на Прикарпатті. Цей автобазар користується популярністю вже понад 30 років.

Франківські колеги з Інформатора побував вчора там і діляться враженнями.

Зазвичай на авторинок в Івано-Франківськ їдуть вдосвіта у неділю, щоб купити чи продати авто за найвигіднішою ціною. Але працює він аж до 16:00 і не в самому місті, а селі Угринів. На цьому “металевому” ринку продають не тільки автівки, а ще й запчастини та навіть частини машин. Навіть для дітей тут є різні іграшки і одяг.

Якщо ви приїхали продати авто, а покупці щось не йдуть, то на базарі є декілька кафе, де можна поснідати або пообідати.

За 30 років франківський авторинок встиг завоювати авторитет, завдяки чому тут щонеділі купують або продають автомобілі:

“Тут не відбувається ніякого шахрайства. Все згідно чинного законодавства. Однак якщо говорити про купівлю або продаж автівок, то до повномасштабного вторгнення продавали понад 100 машин за день, коли ринок працює. Сьогодні ж ця кількість зменшилася до 20 машин” – каже адміністрація.

Звісно, покупців та продавців звідси частково “вкрав” інтернет.

“Інтернет-продажі навіть мають якусь перевагу над авторинками. Але спочатку продаж автівок здійснювався саме на авторинку. І не було інтернет-майданчиків чи чогось такого. Пізніше воно змінилося. Але покупці обирають авторинок, бо можуть прийти сюди, обрати сегмент автівок, який їх цікавить і зробити порівняння між цими автомобілями”.

Цікаво, чому авторинок працює лише в неділю?

“До прикладу, в Луцьку авторинок популярний в четвер. Відповідно ми вже не можемо працювати у цей день. В Чернівцях цей ринок найактивніший в суботу і так далі. Є міста, де є свої авторинки, і вони працюють в конкретний день тижня. І так склалося, що ми працюємо в неділю. Колись ще й працювали в суботу”.

Цікаво, що колись покупці менш прискіпливо вибирали машину. Тепер, перш ніж купити авто, перевіряють його на СТО.

Найдешевший автомобіль на ринку коштує 3 500$. Є машини і по 30 000 $ та дорожчі, вибору в цій вартості як такого немає. Тут можна знайти людину або фірму, яка привезе будь-яку машину з закордону.

Адміністрація місця розповіла, що авторинок постійно допомагає ЗСУ:

“Ми купуємо транспортні засоби і передаємо їх на фронт. Також ми їх забезпечуємо усіма необхідними речами, які треба на фронті. Нам надсилають список того, що потрібно. І ми закриваємо ці потреби”.

Основна задача адміністрації – надати майданчик для купівлі чи продажу автівки та проконтролювати, щоб не було шахрайства.

“Треба під всіх підлаштовуватися. Не один раз таке було, що все подобається, а в результаті клієнт не купує автівку. Таких клієнтів є 50 відсотків. Я з-закордону везу автівки. Але наразі це стало значно складніше робити через війну. У людей дуже сильно впала купівельна спроможність. Ті, що мали гроші на середній сегмент автівок, то зараз купують те, що в дешевому. Та й зараз бідний асортимент”, – каже Любомир, який продає машини тут вже 30 років.

Продати чи купити і поторгуватися приїжджайте на авторинок за адресою: село Угринів, вулиця Об’їздова.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – надсилайте на пошту kl.informator@gmail.com

Нагору