Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

ТОП фільмів в пам’ять про Вінстона Черчилля

Сьогодні, 24 січня, рівно 58 років, як помер британський політик та прем’єр-міністр Вінстон Черчилль. Його вважають однією з найвизначніших постатей XX століття, а також звитяжним лідером часів війни. 

Саме тому Інформатор вирішив підготувати для вас добірку фільмів про політика, які розповідають про його життя та вчинки.

“Темні часи” (2017)

У ньому йдеться про події 1940 року. Сер Вінстон Черчилль замінює на посту прем’єр-міністра Британії Невіла Чемберлена. Британська імперія знаходиться в скрутному становищі. Німеччина громить французькі війська і оточує в Дюнкерку британський експедиційний корпус, присланий на підмогу союзникам. Якщо війська на континенті будуть розбиті, Британію нікому буде захищати від нацистського вторгнення. США дотримуються нейтралітету. Міністр закордонних справ Галіфакс наполягає, що потрібно вести переговори про мир і йти на великі поступки, щоб зберегти незалежність країни. Однак Черчилль впевнений, що Гітлеру не можна довіряти. Тому він наказує за всяку ціну вивезти з Дюнкерка якомога більше солдатів і болісно думає над одним з найважливіших рішень в історії Британії: “Домовлятися чи битись до останнього солдата”.

Трейлер до фільму можна переглянути нижче.

“Черчилль” (2016)

Події розгортаються влітку 1944 року. У війні намітився серйозний перелом, сили союзників готуються до відкриття другого фронту в Європі, але міць нацистської армії ще досить велика, і Черчилль відтягує висадку на півночі Франції десанту, аби вберегти людей. Спираючись на власний досвід армійського керівництва за часів Першої світової, Черчиль відчайдушно намагається переконати короля і американських генералів ретельно продумати кожен тактичний хід майбутньої висадки в Нормандії. Але командування арміями союзників впевнене, що англійська прем’єр живе в застарілій військовій парадигмі.

“Молодий Вінстон” (1972)

У цьому фільмі розповідається про відносини Черчилля з батьками та рідними. Він вийшов на екрани в 1972 році. Фільм заснований на автобіографічній книзі Вінстона Черчилля “My Early Life: A Roving Commission”.

“Назустріч шторму” (2009)

Протягом п’яти років прем’єр-міністр Вінстон Черчилль вів свою націю крізь суворі випробування Другої світової війни, граючи, можливо, одну з найбільш важливих ролей в зриві планів нацистської Німеччини. Коли він безстрашно стояв на першому плані цього етапу світової історії, його відважне керівництво і полум’яні промови надихали мільйони британців і інших представників вільного світу на боротьбу з гітлерівською Німеччиною до переможного кінця. Так чому ж країна, якій він так дорожив, відвернулася від нього після перемоги союзних військ?

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору