Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Цікаві свята 25 січня

У середу, 25 січня 2023 року, пішов відлік 12 місяцю війни в Україні. Цього дня маємо кілька оригінальних та цікавих свят. А іменини сьогодні святкують Тетяни.

Які ще свята святкують 25 січня – розповідає Інформатор.

Тетянин день святкують щороку 25 січня. Тетяна, з нагоди якої відзначається ця січнева дата, є римською великомученицею. Окрім цього, вона протегує студентів та молодь загалом. Свято багате на історію та традиції, з якими ви можете ознайомитися в цій публікації.

День виключно для себе. Головна ідея свята очевидна. Історія подібних днів сповнена своїх переживань, яких було б не мало у кожного. У коханих людей. Втомилися від бізнесу, складних стосунків, нескінченної освіти? Варто лише спробувати реалізувати це бажання – приділити собі час. Тільки один день. Уявіть собі: вже не треба будувати більше планів, ви це зробили. Сходіть на концерт, поблукайте в торговому центрі, виспіться, подивіться на зірки, нарешті зробіть щось виключно для себе. І життя знову набуде краси.

День навпаки. Особливо популярний серед дітей, що насолоджуються тим абсурдом, коли ви говорите задом наперед. У цей день діти радіють всюди. Мета цього дня – веселитися весь день, кажучи прямо протилежне тому, що ви насправді маєте на увазі. Це також чудовий день для дорослих, щоб підіграти їм і позбутися зимової хандри.

День подяки наставнику. Був створений для того, щоб підкреслити важливість наставництва в усіх його проявах. Наставники – це надзвичайно шляхетні люди, які допомагають людям, що гостро потребують підтримки, і виводять їх із кризи.

День “давай поговоримо” в Канаді. Дата на 2023 рік. Bell Let’s Talk відзначається в останню середу січня. Присвячений здоровим взаємовідносинам суспільства і людей з психічними захворюваннями. Ці січневі заходи у третьої декаді місяця мають традиційний щорічний характер.

Історичні дати:

1648 — Богдан Хмельницький із козацьким загоном захопив Микитинську Січ, де невдовзі був обраний гетьманом Війська Запорозького. Початок Хмельниччини.
1896 — прем’єра кінофільму братів Люм’єр «Прибуття потягу на вокзал Ла-Сьота»
1965 — Йосипа Сліпого, що відсидів 18 років у радянських таборах, висвячено у Ватикані кардиналом і призначено головою УГКЦ
1992 — Україна встановила дипломатичні відносини з Єгиптом.
2008 — світова прем’єра фільму українського режисера Ігоря Подольчака «Las Meninas» у конкурсі Роттердамського Міжнародного Кінофестивалю.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору