Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Вночі у Карпатах рятували чоловіків-туристів, які тиждень блукали горами

Після тижня блукання високогір’ям Карпат вночі 25 січня туристи вийшли на зв’язок із прохання про допомогу. Їх рятували ДСНС-ники Закарпаття та Івано-Франківщини.

Повідомляє Інформатор за даними ДСНС області.

У ніч на 25 січня до служби порятунку надійшло повідомлення про те, що в районі гори Дземброня, на межі Закарпатської та Івано-Франківської областей, заблукали двоє туристів

З’ясувалося, мешканці франківського села Великий Ходак 1966 і 1979 р. н. близько тижня подорожували горами, однак у певний момент, через погані погодні умови, втратили орієнтир місцевості й не могли знайти безпечний шлях донизу.

Чоловіки дісталися до однієї з точок порятунку й назвали її номер, коли зателефонували до оперативно-рятувальної служби.

Тож фахівці пошуково-рятувального відділення с. Явірник знайшли їх і почали спускати з чорногірського хребта назустріч рятувальникам відділення м. Рахів.

Ті на снігоболотоході транспортували заблукалих туристів до пункту незламності в с. Видричка Рахівського району. Медичної допомоги чоловіки не потребували.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору