Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У коломийській ратуші пояснили причину скандалу із костюмами “Покуття”

Хореографина танцювального колективу “Покуття” забила на сполох через те, що автентичні унікальні костюми передали у користування учасникам ансамблю “Тайстра”. Після кількаденних дебатів депутатка міськради Коломиї Леся Белявська випитала міського голову, у чому справа.

Інформатор дізнався деталі.

“В цьому році колективу народного ансамблю танцю “Покуття” виповнюється 60 років. Зараз ми боремося за колектив, а точніше за матеріальне надбання Дани Петрівни для колективу – це прекрасні автентичні костюми нашого краю. Вони опинилися під загрозою знищення. З них вирішили зробити гуманітарне лахміття для потребуючих колективів. А в нашому місті, на превеликий жаль, потребуючі всі колективи. Чому?

За давніми костюмами потрібен особливий догляд і користування з пошаною, тому що вони прирівнюються до музейних експонатів. Всі спеціалісти цієї сфери та колекціонери чудово це знають. Відповідно виникає питання – як виховувати молоде покоління, якщо культура не на часі?!” – написала на своїй сторінці хореографиня Христина Вовк.

На сесії міської ради депутатка Леся Белявська спитала у міського голови, як таке можливо.

Очільник міста пояснив, що костюми і справді давали на виступ ансамблю “Тайстра” у Івано-Франківську, зокрема йдеться про автентичні байбараки. Після виступу на коляді в області учасники повернули костюми у Народний дім. Тому про знищення байбараків не йдеться.

Крім того Богдан Станіславський пообіцяв усім творчим колективам закупити в цьому році окремі костюми, аби не виникали схожі ситуації.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 823.

Наталка Сандецька

Нагору