Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

27 січня: чим знаменна ця дата

П’ятниця – 27 січня 2023 року – ввійде в історію як 338-й день війни в Україні. Цього дня згадуємо про деякі важливі історичні події, а світ відзначає кілька свят. Іменини святкують власники таких імен: Ніна, Остап, Веніамін, Веремій, Андрій, Сергій, Ярема, Аристарх, Агнія, Павло.

Більше про 27 січня дізнавався Інформатор.

27 січня відзначається День пам’яті рівноапостольної Ніни, просвітительки Грузії. Все своє життя ця тендітна жінка проповідувала Євангеліє та творила чудеса зцілення. У наш час її мощі зберігаються у Бодбійському монастирі біля містечка Сігнахі та визнані його головною святинею.

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Під цим терміном розуміють регулярні утиски, гоніння та навмисне винищення нацистами єврейської нації. Геноцид мав місце з 1933 по 1945 роки та супроводжувався жахливими діяннями нацистського режиму. За цей час було знищено понад 5 000 000 осіб єврейської національності.

Міжнародний день портвейну. Цей напій має багато шанувальників у всьому світі, але його батьківщиною вважається португальське місто Порту, з якого вино почали вивозити до Англії у кінці XVII сторіччя.

Всесвітній день молоковідсмоктувача. Його було впроваджено засновницею фірми Snugabell Венді Армбрустер у 2017 році. Своєю метою вона ставить мотивування жінок до грудного вигодовування, створюючи для цього спеціальну білизну, яка дозволяє зціджувати молоко у будь-яких умовах.

Історичні дати:

1944 — заснування нагород Української повстанської армії.
1992 — Зімбабве визнала незалежність України.
1992 — Україна встановила дипломатичні відносини з Канадою та Португалією.
2022 — Стрілянина на заводі Південмаші у Дніпрі, в результаті якої загинуло 5 осіб.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору