Інформатор Коломия

ВЛАДА

Чи візьмуть в керівництво освіти Коломиї колишнього мера Попасної, висуванця компартії

Мати загиблого головного освітянина Коломиї Любомира Бордуна поділилась тривогою за долю шкіл та садків міста, адже на посаду заступника управління освіти у ратуші замислили взяти колишнього регіонала, міського голову Попасної, а перед тим тренера та “воєнрука” ПТУ.

Інформатор дізнався деталі.

“Станіславський готує на посаду начальника управління освіти Онищенка Юрія Івановича, який піде переводом з муніципальної поліції. Вже повним ходом йде знайомство зі школами: 8 та 1 ліцей . Завтра – 4 ліцей. Директори ” прогнулися ” і ” заробляють бали ”, – стверджує пані Надія Бордун.

Спершу жінка не повірила, але зв’язалася зі знайомими із освіти і переконалась, що таки так.

Інформатор розпитав про це у ратуші і кадровики міськради підтвердили, що справді Юрій Іванович Онищенко стажується на посаду заступника начальника управління освіти, а до цього працював у муніципальній інспекції Коломиї.

Із досьє потенційного посадовця з сайту Політрада дізнаємось, що і справді чоловік з 2010 року був міським головою Попасної, а до того працював тренером і директором спортивної організації. А згодом – у місцевих підрозділах УМВС.

Онищенко Юрій Іванович народився 27 листопада 1960 року у місті Попасна Луганської області. Громадянин України. Член Партії регіонів

Освіта: У 1983 році закінчив Кіровоградський педагогічний інститут.

Трудову діяльність розпочав у 1977 році на посаді директора Будинку фізкультури Попаснянського ДЗГ Локомотив. 1985 – 1987 – тренер-викладач ДСО Локомотив. 1987 – 1994 – військовий керівник Попаснянського СПТУ № 85 та ЗОШ № 1. 1994 – жовтень 2010 – заступник командира роти ВДСО при Попаснянському РВ УМВС; заступник начальника ЛВ на ст.Попасна з громадської безпеки, по роботі з особовим складом; начальник ВДАІ Попаснянського РВ УМВС; старший державтоінспектор Попаснянського ВДАІ.

З 10 листопада 2010 року – Попаснянський міський голова.

У міській раді Коломиї працює з кінця 2022 року. Завідував сектором служби “гарячої лінії”.

Пані Надія Бордун на прощанні з сином Любомиром, вересень 2022р

“Що найбільше кидається в очі – закидання російських слів в розмові. Складається враження, що українська дається йому нелегко. У відділі кадрів підтвердили, що стажується в управлінні освіти. Два тижні тому, в розмові з колегами, проговорився, що скоро йому мають запропонувати ”хорошу” посаду . Довго не можу прийти до тями. Мимоволі, пронизує думка: сьогодні сім років, як Любомир почав працювати очільником освіти. Збіг обставин? Чи це пан Станіславський так ”привітав” освітян ? А думка не припиняє пульсувати : пенсіонер, партія регіонів, правоохоронні органи!!! А яким боком до цього освіта нашої громади???”, – написала про це мати загиблого Любомира Бордуна.

Трагедія з Любомиром сталась у вересні 2022 року. Після кількатисячного похорону у міст німо зависло питання: а що ж далі.

З того часу на цю посаду пробувались кілька осіб. Вчительку української мови з Коломийського ПТУ уже й представляли колективам школи як нову очільницю, а коли дійшло до призначення – все розпалось. Досі немає точної інформації, чи педагогиня відмовила, чи мер передумав.

З наших джерел у ратуші стало відомо, що стажування на посаду заступника – тільки проміжний етап, йдеться саме про начальника управління. І те, що чоловік зле знає українську відчутно, але не вирішально.

Також волонтери, які довозили допомогу у Попасну для захисників з Коломиї, розповіли, що з Юрієм Онищенком пересікалися і навіть робили зауваження щодо Карла Маркса та інших натяків на ленінську кімнату в місцевому будинку культури.

Через воєнний стан чимало сервісів приховали інформацію про осіб, а тому зв’язки з партією регіонів наразі перевірити неможливо. На ЦВК знаходимо, що на посаду міського голови Попасної він балотувався як позапартійний. Хоча висувала його на цю посаду комуністична партія України.

“Перед тим, як піти на війну, Любомир вніс зміни до кадрового резерву, додавши ще одну людину. Саме до неї він телефонував перед останніми бойовими і більше години розказував, що вона має робити! То в чому розходиться, пане Станіславський? Вона ж також – з ”Об’єднання Самопоміч ”. Але правда – не з Обертина!

Спробувала тільки відповісти на одне – єдине питання: для чого це йому? Не знаючи специфіки роботи, не маючи досвіду в цій галузі, не знаючи людей, як можна прагнути того, в чому не розбираєшся ? Та й вік вже не той ! А головне, що всіх пенсіонерів в нашій освіті цього року звільнили з роботи! То чому робимо виключення, пане Станіславський ? В чому ж тоді зацікавленість ?  Тому і пишу, бо заради пам’яті сина не маю права мовчати !

Якби мені хтось рік тому сказав , наскільки буде моє розчарування мером Станіславським, я б нізащо не повірила! В житті не могла б, навіть , припустити такої думки! Бо вірила своєму синові, а він вірив йому, Станіславському! Вірив … до певного часу”, – такими словами завершила свій емоційний допис Надія Бордун.

Богдан Станіславський не забарився з публічною відповіддю. Він нагадав про те, що ніхто не відміняє права на працю незалежно від місця народження:

“І якщо комусь здається, що, прикриваючи власні суб’єктивні бажання, він може знецінювати українця через те, де він народився, то забудьте це як страшний сон.

Ми не можемо, з одного боку, виголошувати палкі промови та поширювати красиві дописи у Facebook про любов до України. А з іншого боку – обливати брудом і вішати ярлики на своїх співвітчизників. Всьому є межа”, – написав міський голова Коломиї на свої сторінці.

Ми ж нагадуємо, що при призначенні директорів шкіл усі кандидати проходять тестування і презентують свої проєкти. Чи буде відбуватись схожий відбір при призначенні на високі посади, які керують цими директорами наразі загадка.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору