Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У середмісті Коломиї зрізали 5 дерев, міська рада зупинила роботи

Після року “від’ємного озеленення” коломияни дуже болісно реагують на чергову зрізку дерев.  Проте чи не вперше за увесь час міська рада заступилась за зелені насадження і навіть наклала штраф.

Інформатор знає подробиці.

2 каштани і 3 граби зрізали вранці на вулиці Шухевича в Коломиї. Тут планують зводити багатоповерхівку, після завершення будівництва обіцяють насадити сучасні декоративні дерева, та наразі у планах – зрізка цілого ряду старих дерев, що знаходяться впритул до території забудови.

Фірма-забудовник проводила зрізку самостійно на підставі дозволів від міської ради. Але самих дозволів бригадир не мав. Згодом виявилось, що добро управління комунального господарства давало на зрубку насаджень будови, яка закріплена за адресою бульвар Лесі Українки, 4 і межує з вул. Шухевича, а тому про саме ці дерева не йшлось.

Відтак зрізку припинили.

Журналісти Інформатор цілий ранок провели на місці зрізки дерев. Не обійшлось і без поліції: спершу бригадир перешкоджав здійснювати трансляцію робіт і відбирав телефон, потім правоохоронці мали бесіду із громадським активістом з питань зелених насаджень Василем Лютаком, який вимагав від виконавців робіт ордерів та актів.

Врешті журналістка з паном Василем постукалися у двері управління комунального господарства. Там про ситуацію вже чули, знають з прямого ефіру Інформатора. Дозволів і справді не знайшли.

Ввечері ж міський голова сповістив, що зрізка була самовільною і підприємець сплатить штраф.

Нагадаємо, що у 2021 році на протилежному боці вулиці на запит власників колишньої будівлі поліклініки,  комунальники з КП “Зеленосвіт” звізали 9 дерев, більшість яких були здоровими.

До теми: У парку Коломиї понижають крони дерев, попереду – велика чистка 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

 

Нагору