Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Важливі та цікаві свята 28 січня

28 січня 2023 року ввійде в історію як 339-й день війни в Україні. Цього дня маємо деякі важливі історичні події. Іменини святкують власники таких імен: Веніамін, Герасим, Олена, Іван, Михайло, Павло, Прохор. 

Більше про 28 січня дізнавався Інформатор.

Пам’ять Павла Фівейського у християнських вірян відзначається 28 січня – Павлів день. Священнослужитель відомий своїм статусом першого християнського ченця та відлюдника-довгожителя, який провів 91 рік у самотності.

День затвердження Державного Прапора України.

Всесвітній день безробітних. Інформації стосовно його ініціаторів немає. Однак сама ідея відзначення цього дня була підтримана державними інституціями, громадськими організаціями та активістами з різних куточків світу.

День народження дизельного двигуна. Саме цього числа у 1897 році німецький інженер та винахідник Рудольф Дізель завершив успішні випробування винайденого ним дизельного двигуна. Наявні на той момент двигуни внутрішнього згорання він вважав занадто недосконалими через низький коефіцієнт корисної дії. ККД його винаходу був вдвічі вищий. Вже в 1898 році було налагоджено серійне виробництво.

День відкриття Антарктиди.

Міжнародний день конструктора «Лего». Саме у цей день у 1958 році виробники запатентували цеглинку, яка до цього часу виступає основою для більшості наборів. Усі елементи, випущені протягом 50 років, сумісні між собою.

Історичні дати:

1992 — національний синьо-жовтий стяг Верховною Радою України затверджено Державним Прапором України.
1992 — Україна встановила дипломатичні відносини з Італією.
2002 — у фіналі Кубка чемпіонів Співдружності футболісти київського «Динамо» обіграли московський «Спартак» з рахунком 4:3.
2003 — у ході зустрічі президентів Росії та України Володимира Путіна і Леоніда Кучми підписано Договір про українсько-російський державний кордон.
2010 — тодішній президент України Віктор Ющенко указом про вшановування учасників боротьби за незалежність України у XX ст. визнав воїнів УПА учасниками боротьби за незалежність України.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору