Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Фільм “Крути”: відвага, звитяга і незламність українців

Це не просто фільм. Це історія легендарного українського народу. Тут про подвиг, звитягу і віру в Україну. Про дружбу і кохання. Про зраду народу і самому собі. Фільми, зняті на реальних подіях, ніколи не залишають байдужими. Але “Крути 1918” вкарбовуються у пам’ять назавжди.

Інформатор підготував для вас рецензію.

Історія творилася у 1918 році. Студент Андрій Савицький складає іспит та успішно навчається у одному з Київських університетів. Однак, життя готує складні виклики, які без незламності та віри у майбутнє не подолати.

Михайло Грушевський виходить на сцену з промовою, студенти слухають заклики і наважуються записатися до лав оборони. Андрій каже, що він не від війни – він митець. Але стояти осторонь хлопцю не виходить, тим паче з таким батьком – генералом української армії. Згодом в Україні довідались, що серед “наших” є зрадник. І він передає надважливі дані більшовикам. Але хто він?

В той же час червоноармійське військо під проводом Муравйова прямує на Київ. Вони хочуть взяти станцію Крути.

Київські студенти роблять фото, прощаються з коханими і їдуть до Крутів. Над деким сміються досвідчені військові, адже ніхто не знає, що на них чекає буквально за декілька діб. Перед поїздкою до Андрія Савицького підходить його брат Олекса і намагається переконати його не їхати. Муравйов телефонує до станції Крути і наказує “скласти зброю і приготувати йому приготувати обід. Юнкерам він пробачить, а офіцерів розстріляє”.

Розпочинається перший бій. Більшовики не чекали опору, а тому відступають. Українські військові чекають на ешелон, який ввечері має приїхати, аби їх евакуювати. Однак, не кожен побачить рідну домівку.

Андрій повертається додому і шукає друзів, але нікого немає. В той же час його побратими залишились на станції, де зустрілись з Муравйовим. Він каже, що це його земля. Андрій просить повернутися і врятувати хлопців. Попри заборону він біжить на порятунок. Неподалік станції він зустрічає Олексу, який розповідає про задум. Савицький не встигає врятувати своїх друзів. Всі загинули за волю і незалежність України.

І тільки кохана Андрія Софія дочекалася свого воїна.

Переглянути фільм можна на MEGOGO та Sweet TV.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Христина Бойчук

Нагору