Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

+10° у класах: Коломийська художня школа потребує генератора

У Коломийській художній школі навчається 155 дітей. Але через постійний холод на вулиці, діти перебувають у некомфортних умовах. Школі бракує генератора, який міг би забезпечити теплом заклад навіть при вимкненнях світла. 

Інформатор поспілкувався з вчителями та директоркою художньої школи Тетяною Степанівною.

У школі є котел, але він працює від світла. Діти навчаються у дві зміни, відтак водночас у школі може перебувати від 30 до 60 і більше учнів.

Вчителі кажуть, що діти, які навчаються після обіду, перебувають у комфортніших умовах, адже за графіком підчерги 4.1 у цей час вже є світло, а отже, котел працює. Натомість для дітей з 1 зміни нагріти приміщення за годину, протягом якої зранку є світло, не вдається.

Педагоги хочуть, аби для школи виділили генератор, проте їх хвилює, за які кошти доведеться оплачувати пальне. Потрібне фінансування, бо витрачати власні кошти немає змоги.

Ми завітали до школи близько 12 години. У деяких класах температура повітря становила +10°.

Окрім того, зараз у школі тривають ремонтні роботи. Тут перекрили будівлю, а також облаштовують два класи. У одному з них будуть представляти виставки, а у іншому – скульптури.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Вікторія Ровенчук
Христина Бойчук

Нагору