Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

31 січня: чим цікавий останній день першого місяця в році

У вівторок, 31 січня, нараховуємо 342 добу війни росії в Україні. У цей день світ відзначає деякі важливі свята. День ангела святкують чоловіки з іменами Володимир, Панас, Олександр, Дмитро, Іларіон, Євген, Кирило, Михайло, Микола, Максим, Сергій, Омелян. Іменини у цей день відзначають власниці жіночих імен Оксана та Марія. 

Цікаві факти про останній день січня дізнавався Інформатор.

31 січня в церковному календарі – день пам’яті святителів Афанасія і Кирила, архієпископів Олександрійських. Все своє життя вони боролися з єретиками і несли до людей віру в Христа. В народі цей день називали «Афанасія Ломоноса», адже через сильний мороз часто аж «ломило ніс».

Міжнародний день зебри. Ініціаторами впровадження цього дня стали природоохоронні організації, метою яких є збереження цих унікальних смугастих тварин. Вчені намагаються привернути увагу громадських організацій та політиків до проблеми зменшення численності травоїдних, у тому числі й зебр. Вони наголошують на тому, що подібне ставлення швидко призведе до порушення харчового ланцюжка у природі, спричинить зникнення інших тварин та рослин, уповільнить кругообіг корисних мінералів та інших речовин з ґрунту до рослин. У деяких регіонах це може призвести до виникнення голоду та епідемій, тому вирішувати питання захисту потрібно негайно, не чекаючи появи непоправних наслідків.

День ювеліра. Професія є однією з найдавніших в історії, і вимагає від своїх представників одночасно досконалого художнього смаку і математичного складу розуму. Ювелірне мистецтво сьогодення — це результат поєднання сучасних технологій та досвіду, який налічує тисячі років.

День скотча. Зараз ця липка стрічка, нанесена на целофанову основу, використовується у кожній оселі. Її модифікації застосовуються у побуті та на виробництві, при ремонті, фарбуванні машин, відправлені поштових посилок, склеюванні будь-яких предметів з різних матеріалів.

Історичні дати: 

1941 — створено Київську кіностудію науково-популярних фільмів (з 1954 р. — Київнаукфільм)
1958 — здійснено запуск першого американського штучного супутника Землі «Експлорер-1», котрий встановив наявність навколоземного радіаційного поясу.
1961 — США провели запуск космічної ракети з шимпанзе на борту. Ракета на швидкості 8000 км/год піднялася на висоту 250 км над Землею. Шимпанзе повернулася на Землю без ушкоджень.
1999 — науковці з університету Алабама (США) одержали, на їх думку, неспростовні докази того, що вірус СНІДу бере свій початок у Африці, походить від шимпанзе і вперше перейшов до людей близько 50-ти років тому.
2020 — Велика Британія вийшла з Європейського Союзу та Євратому.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору