Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чому 4 черга вимкнень на Прикарпатті не така, як усі?

Окрім тривалих вимкнень світла прикарпатців хвилює, чому 4 черзі не вимикають світло, як іншим трьом. На це питання відповів Олег Сеник у ефірі радіо “Західний полюс”.

Пише Інформатор.

Прикарпатці пропонують вимикати світло 4 черзі поступово за графіками трьох інших черг. Однак, технічний директор обленерго Олег Сеник відповів, що так зробити не вийде:

“Якби це було можливо, ми так би і зробили. 4 чергу вимикають тільки у час-пік. Вимикати їх більше ніж двічі на день фізичної можливості немає. Ця черга є додатковою. До неї належать користувачі, яких неможливо відключити централізовано, бо вони знаходяться на одній лінії з лікарнями та іншими об’єктами життєзабезпечення. Електрики власноруч окремо вимикають кожен щиток”, – сказав пан Олег.

Окрім того, користувачів Прикарпаттяобленерго цікавить, який сенс ділити черги на 4, якщо деякі підчерги йдуть за одним графіком?

Мета така: є певна величина ліміту у черзі, яку потрібно зменшити на 20 мегават. Вимкнути цю чергу повністю неправильно. Тому, якщо потрібно обмежити якусь величину, обленерго обмежує споживання по підчергах. Окрім того, поділ на підчерги вигадали для того, щоб з більшою точністю вимикати світло.

До теми: Незабаром на Прикарпатті з’явиться ще одна підчерга – 4.3

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору