Інформатор Коломия

ГРОШІ

У міському парку Коломиї в січні зрізали 11 дерев

Акації, ясени, граби та сосна – разом 11 дерев, які досі лежать повалені у парку ім. Трильовського в Коломиї. Більшість із рослин справді дожили поважного віку і мають виразні ознаки пошкоджень. Проте зрізи трьох гігантів  виглядають абсолютно здоровими.

Інформатор зафіксував цю зрізку.

Про зрізану здорову сосну вдалось дізнатися тільки те, що причиною стало те, що дерево в результаті сильного буревію кілька років тому було похилене. Хоча критичного нічого не було: ні коренева система не оголилась, ні сусідні дерева не пошкодило.

З деревами, які зрізали впритул до тротуару на вул. Чайковського взагалі ситуація неясна. Обидва стовбури здорові.

А крім того фахівець у питаннях лісового господарства Василь Лютак наголошує: так звана формувальна обрізка і пониження висоти дерев у Коломиї часто відбувається з порушеннями: зрізка більше 20% крони провокує незворотні процеси. Коли обрубують до самого стовбура всю крони – це називається обрізка до ступеню росту. У більшості випадків після таких робіт навесні дерева не в силі відновитися.

Нагадаємо, що наприкінці січня КП “Зеленосвіт” понижувало висоту дерев парку з боку вул. Чорновола. Тоді ж представниця підприємства зазначила, що у парку планують зрізати 13 дерев.

Ось як це виглядає зараз

Здорові стовбури і пеньки:

Багаторічна сосна

Пошкоджені дерева з ознаками гнилі або трухлявості:

У наступних публікаціях ми досліджеватимемо, куди йдуть зрубані дерева і чи є на всі ці зрізки відповідна документація.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору