Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

2 лютого: важливі та неординарні свята цього дня

У четвер, 2 лютого, триває 344 доба війни росії в Україні. До Нового року залишилось 332 дні. Сьогодні привітайте з іменинами таких людей: Юхим, Захар, Інна, Лаврентій, Лев, Павло, Римма, Семен.

Цікаві факти про 2 лютого – розповість Інформатор.

Щорічно 2 лютого відзначається православне свято – Єфимів день, який має також інші назви: Юхимів день, День Юхима Зимового або ж Юхима Заметільного. Святий Єфимій жив у 5 столітті, люди шанували його за благодушність.

День бабака. Ця традиція походить зі Сполучених Штатів Америки та Канади і є одним з найдивніших звичаїв у світі. Люди збираються разом, щоб спостерігати за бабаком, який виходить зі своєї домівки. Всім цікаво знати – чи побачить великий пухнастий гризун свою тінь, бо на основі цього факту начебто можна спрогнозувати погоду.

День оптиміста – міжнародне свято, що відзначається в перший четвер лютого. Щороку організації оптимістів у всьому світі проводять добровільні акції, під час яких надихають молодих людей ентузіазмом, навчають їх новим навичкам, допомагають розкритися талантам. І все це з однією метою – забезпечити сповнене щастя та оптимізму майбутнє.

День їздових собак (Sled Dog Day). Протягом тривалого часу вони були єдиним надійним засобом перевезення людей і вантажів у суворих погодних умовах арктичних районів, допоки засніжені простори не були підкорені іншими видами транспорту.

День самооновлення. У календарі неординарних свят на 2 лютого припадає відзначання Дня самооновлення. Попри відсутність інформації щодо ініціатора та дати започаткування, свято знайшло підтримку у громадськості. У цей день люди намагаються поглянути на життя по новому, приступити до виконання запланованих, але так і не розпочатих з різних причин завдань щодо вдосконалення своїх знань і навичок, та реалізувати потребу у відновленні душі та тіла.

Всесвітній день укулеле. 2 лютого 2011 року вперше було відзначено День укулеле (World Ukulele Day), міжнародне свято на честь мініатюрного музичного інструменту з неповторним звучанням. Укулеле часто називають гавайською гітарою.

День поінформованості про ревматоїдний артрит. Заснований у 2013 році та відзначається у всьому світі щороку 2 лютого. Ініціатором започаткування події виступила міжнародна організація, яка займається покращенням якості життя людей з ревматоїдними захворюваннями.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору