Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Косові познайомляться з творчістю Юрія та Марії Порохів та Наталії Юрової

22 лютого у Косівській центральній міській бібліотеці на Клубі інтелігенції, відбудеться зустріч з творчою родиною: майстром з обробки шкіри – Юрієм Порохом, художницею Наталію Юровою та членкинею Клубу інтелігенції та РО ,,Просвіта” Марією Порох.

Пише Інформатор з посиланням на Косівську центральну міську бібліотеку.

Зустріч розпочнеться о 15:00.

Юрій один з небагатьох у Косові майстер художньої обробки зі шкіри. Свої вироби намагається шити та оздоблювати так, як робили колись його гуцульські предки. Займатись ремеслом Юрій почав двадцять років тому. Закінчив інститут прикладного та декоративного мистецтва у Косові, але вперше захопився цією справою тоді, коли мама відвела його до своїх друзів – тодішніх майстрів шкіряних виробів.

Тепер Юрій Порох один з найбільш знаних майстрів художньої обробки шкіри у своєму місті та в Україні загалом. Створює гаманці, наплічники з гуцульськими орнаментами, ключниці, жіночі ридикюлі, торби для роверів та кофри для мотоциклів. Але найдужче з-поміж усього Юрій любить виготовляти традиційні гуцульські череси і табівки.

Роботи Наталі відзначаються виразним сюжетом, несподіваним ракурсом, десь і легким гумором. Глядача приваблює яскрава палітра кольорів, бадьорий настрій та оптимізм у кожному полотні. Улюблені теми світлин Наталі – карпатські ліси вкриті легкою осінньою засмагою, романтичні вранішні та вечірні серпанки, холодні скелясті вершини.

А членкиня Клубу інтелігенції та РО ,,Просвіта” Марія Порох поділиться своїм досвідом та розповість більше про свою творчість.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору