Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Цього року у січні чадним газом отруїлися 23 прикарпатці

Упродовж січня бригади екстреної медичної допомоги та медицини катастроф надали допомогу двадцяти трьом прикарпатцям, які отруїлися чадним газом, серед них було дев’ять дітей.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Івано-Франківську ОДА.

До слова, у грудні 2022 року чадним газом отруїлися вісімнадцять жителів області, з яких п’ятеро – діти, про таку статистику повідомили у Обласному клінічному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради.

Пам’ятайте! Отруєння чадним газом може виникнути від неправильного використання генераторів, пічок та інших нагрівальних приладів, потреба в яких зросла через російські атаки на енергетичну інфраструктуру.

До теми: Як розпізнати чадний газ вдома?

Чадний газ не має кольору, запаху чи смаку, тому його неможливо ідентифікувати без спеціальних приладів, але він може бути смертельним для людини і впливає на організм навіть у невеликих концентраціях.

Основними симптомами впливу чадного газу є головний біль, нудота, прискорене дихання, слабкість, відчуття втоми, запаморочення та сплутаність свідомості.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору