Коломия До сайту

Спортсмен із Криворівні встановив національний рекорд

Yevhen Marusiak, of Ukraine, soars through the air during his qualification jump at the Ski Flying World Cup in Bad Mitterndorf, Austria, Sunday, Jan. 29, 2023. (AP Photo/Florian Schroetter)

У німецькому Віллінґені українець вп’яте в кар’єрі подолав кваліфікаційний раунд змагань на цьому рівні і пройшов до фіналу етапів Кубка світу.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Суспільне СПОРТ.

Український стрибун з трампліна Євген Марусяк повторив свій другий найкращий результат у кар’єрі. Вп’яте в кар’єрі українець пройшов до фіналу етапів Кубка світу.

Заразом Євген встановив новий національний рекорд за дальністю стрибків у своїй дисципліні. Йому двічі вдалося дістатися позначки у 210 метрів. Таким чином він став першим з українців, хто перелітав 200 метрів у стрибках з трампліна.

У Віллінґені Марусяк вп’яте подолав кваліфікацію. З показником у 108.7 бала він посів 41-ше місце та ввійшов до числа 50 учасників першого раунду, що претендували на вихід до медального суперфіналу.

Вже у першому раунді Марусяк набрав за свій виступ 92.2 бала. Це дозволило йому випередити щонайменше чотирьох суперників та повторити власний другий топ-виступ у кар’єрі (46-те місце).

Українцеві не вдалося потрапити до топ-30, що вийшли до другого, медального раунду змагань. Переможцю першого раунду словенцю Анже Ланішеку той програв 57.6 бала.

Окрім Марусяка, на етапі у Віллінґені змагався українець Віталій Калініченко. Він став 68-м у кваліфікації та не пройшов до основної частини німецького турніру.

Результати Євгена Марусяка на Кубку світу

1. 26-те місце (Бад-Міттерндорфі, Австрія, 2023)
2. 46-те (Віллінґен, Німеччина, 2023)
2. 46-те місце (Ришнов, Румунія, 2021)
2. 46-те місце (Закопане, Польща, 2021)
5. 49-те місце (Закопане Польща, 2021)

Нагадаємо, Євген Марусяк з Криворівні минулого року вперше взяв участь в Олімпійських іграх. Його найкращий результат – 47-ме місце на нормальному трампліні.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.