Інформатор Коломия

ВЛАДА

Через стислі терміни ліцей №5 в Коломиї стоїть без даху

Від снігу класи ліцею №5 відділяє тільки плівка. Черепицю на школі демонтували ще в грудні 2022 року, але виконати роботи у зазначений термін не встигли, тому школа так і стоїть розкритою. 

Інформатор знає деталі.

Закупівля на поточний ремонт даху ліцею №5, що на вул. Грушевського в Коломиї, відбулась ще наприкінці листопада 2022 року. Участь у тендері взяв тільки один заявник – ТОВ “МіжБуд”, він не знизив ціну ні на гривню. Відтак за ремонт покрівлі з коштів бюджету Коломиї мали заплатити понад 4 млн 586 тис грн.

Проте на виконання заміни даху виконавцю давали тільки 1 місяць, а 15 грудня заключили ще й додаткову угоду, згідно котрої ще на два дні раніше – 28 грудня – ТОВ “МіжБуд” мало завершити роботи.

До теми: У скільки обійшовся ремонт даху Коломийської художньої школи ім. Ярослава Пстрака?

Підприємство у строки не вклалося, до кінця року їм вдалося тільки демонтувати стару черепицю.  А договір скасовано. Відтак школа готується вдруге оголошувати тендер на такі роботи. Якщо у закупівлі переможе інший, то ТОВ “МіжБуд” за демонтаж старої покрівлі ніхто нічого не заплатить.

Крім того уже понад місяць ліцей №5 зимує без даху.

Директорка опорного закладу Оксана Якубовська переймається, адже це і тепловтрати, і додаткова незручність для учнів. Зараз адміністрація школи готує лист до ратуші про виділення коштів на ремонт даху і щодень тривожно поглядає на плівку, яка відділяє шкільні кабінети від снігу й дощу. Наскільки її вистачить?

Директорка школи каже, що краще б виконавець ці роботи не починав.

“Я розумію, що терміни досить стислі, але в такому разі треба було дати більше робочих. Так, ситуацію ускладнювали і тривоги, і вимкнення світла, і дощ, але зараз я дуже тривожусь через те, що маємо лютий, а школа без покрівлі”, – каже директорка ліцею №5 Оксана Якубовська

Власне у самій тендерній закупівлі є заувага щодо надто коротких термінів: “Чи реально виконати такий об’єм робіт за 10 робочих днів?”

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору