Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чому школярі Коломиї здавали на бензин для генераторів

Дивна ситуація, коли генератор дали, а чим його заправити – ні. Так сталось у гімназії №7 в Коломиї. Відтак на бензин для роботи генератора коштами скидались батьки учнів. Проте така ініціатива сподобалась не усім.

Інформатор розбирався у ситуації.

Директорка гімназії №7, що на вул. Карпатській в Коломиї, Ткачук Галина Богданівна розповіла, що школа отримала генератор наприкінці 2022 року. Якраз добігав фінансовий рік кінця, тому закупити паливо не могли.

Відтак Галина Богданівна з власних коштів закупила 19 літрів палива та мастила. Але цього вистачило ненадовго.

В класах було +13°С, тому без генератора – ніяк. Сяк-так довчилися до закінчення І семестру, проте з кінця січня зрозуміли, що далі так не можна. В таких умовах діти перемерзають і часто хворіють.

Ініціативу в свої руки взяли самі батьки. Батьківський комітет звернувся до директорки з пропозицією закупити пальне, проте Галина Богданівна передчувала, що не всім це буде до душі, а тому відмовилась збирати кошти. Тоді батьки попросили тільки кабінету для проведення зборів і вирішили з кожного класу зібрати по 1 000 грн на заправку генератора. Відтак слали 6 000 грн. І на частину коштів закупили пальне.

Зараз у школі тепло, вчителі слідкують за комфортною температурою у класах.

На закупівлю бензину вже оголосили тендер, тому скоро ця скрута мине. А кошти, які не використають, повернуть у рівних частинах на класи.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору