Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

ТОП-4 шахрайських схем на Прикарпатті за минулий рік

Шахраї на Прикарпатті протягом минулого року працювали дуже “активно”. Вони видурювали у прикарпатців за тиждень навіть пів мільйона. А тому сьогодні, в день безпечного інтернету ми ділимось найпопулярнішими схемами, аби ви не потрапили на “гачок”.

Інформатор зібрав найпопулярніші шахрайські схеми, на які велись прикарпатці.

Безумовно, очолює наш рейтинг псевдопрацівник банку. Зазвичай, шахрай телефонував до жертви і повідомляв, що з її рахунку хочуть зняти кошти. Аби їх вберегти, потрібно було здійснити кілька операцій в мобільному додатку банку. Люди виконували ці дії, а потім залишалися без кількох тисяч гривень.

Також дуже часто прикарпатців обдурювали при купівлі певних товарів: одягу, генераторів, дров, пального, телефонів та іншої техніки. В основному шахраї публікували дописи у соцмережах чи інших платформах для продажу. Прикарпатці переводили кошти, а потім не отримували товар.

І насамкінець не такі популярні, але все одно, на жаль, дієві схеми. Шахраї або здавали квартири, або розповідали, що допомагають ЗСУ, будучи волонтерами.

Наголошуємо, що дані CVV-коду, зображеного на одній із сторін банківської картки, маєте знати тільки ви. Жодному банківському працівнику його не потрібно знати. Окремі застереження щодо покупок в інтернеті і рахунків, на які пересилаєте кошти.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору