Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Які свята відзначають в Україні та світі 7 лютого

Цей вівторок, 7 лютого 2023 року, залишиться в історії України як 349 доба протистояння російським окупантам. До Нового року залишилось 327 днів. Іменини відзначають власники таких імен: Григорій, Олександр, Анатолій, Борис, Володимир, Петро, Фелікс.

Цікаві факти про 7 лютого дізнавався Інформатор.

День масажиста. У 2018 році календар офіційних свят України було доповнено ще однією цікавою подією – Днем масажиста. Відтоді у масажистів є нагода відзначати своє професійне свято щороку 7 лютого.

День народження вогнегасника. Перший вогнегасник був запатентований 7 лютого 1863 року в Сполучених Штатах Америки, а саме в штаті Вірджинія. Тоді протипожежний засіб був схожий на звичайну пляшку, але з часом вогнегасник став основним первинним засобом гасіння пожежі.

День балету. Балет зародився за часів Ренесансу в Італії і Франції. Він виник в Італії в 15 столітті, але жінкам тоді не дозволялося танцювати на публіці. Це тривало до 1681 року. Артисти балету спочатку носили маски, а перші балети були змішані з оперою. Зараз один балетний танець може триває в середньому чотири години.

7 лютого православна церква відзначає День пам’яті святителя Григорія Богослова. Святий був візантійським богословом, архієпископом Константинопольським, Отцем Церкви та патріархом. Народився Григорій близько 329 року в каппадокійському місті Аріанза, в ньому є і помер 25 січня 389 року. Святитель вів вкрай аскетичний спосіб життя: вживав лише овочі, хліб та воду, спав на землі, практично не мав одягу й взагалі не носив взуття. У спадок Григорій Богослов залишив багато проповідей, послань і духовних віршів.

Історичні дати: 

1483 — відомий український вчений Юрій Дрогобич у Римі в Ехуаріуса Зільбера видав книгу «Прогностична оцінка поточного 1483 року» (Iudicium pronosticon Anni M.cccc.lxxxiii), яка є першою відомою друкованою книгою українського автора.
1992 — Республіка Бенін визнала незалежність України
2010 — відбувся другий тур президентських виборів в Україні, на яких переміг Віктор Янукович.
2018 — розгром та знищення передових загонів російських Сил Спеціального Призначення («ПВК Вагнера») під Дайр-ез-Заур американськими військами у Сирії в ніч з 7 на 8 лютого

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору