Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Історія перепічки, яку нині можна скуштувати тільки у пабі “Кружало”

У давнину чоловіки вирушали вдосвіта на полювання, в ліс чи на косарку і провадили цілий день за важкою працею. Турботливі жінки піклувалися, щоб чоловік був ситий і мав достатньо сил аж до зорі, а тому готували їм в дорогу перепечені хлібини і клали всередину все, що було в хаті: чи то смалець з цибулею, чи то шмат м’яса з овочами, рідше – товчену квасолю з конопляною олією і часником або ж смажене яйце.

Цю нехитру страву наші пращури так і називали – перепічка, хоча в інших народах зустрінемо інші назви: сендвіч, бургер, паніно, багет.

Перепічка стала першою коронною стравою пабу “Кружало”. І ось уже понад 12 років коломияни смакують ситну перепічку з котлетою, ковбасками, голубінками чи сиром. Кожному знайдеться наповнення до душі.

“Коли ми вивчали історію походження слова “перепічка”, то помітили одну закономірність: аналог нашої перепічки знайдеться у різниє європейських народах. І всюди робили одне і теж: викладали всередину цього різні наїдки які були вдома. Вочевидь, все тому, що хліб з м’ясом – основа нашого раціону. Нашу ж перепічку ми зробили максимально ситною і соковитою. Авторський соус, зелень і овочі гарно доповнюють тандем перепеченого хліба та м’ясних страв”, – розповідає власник закладу Роман Крутко.

А щоб посмакувати оригінальною перепічкою із голубінкою в клярі, таки доведеться дочекатися червня. Як тільки в наших лісах з’являються гриби у пабі “Кружало” росте черга на цю оригінальну страву.

Смакуйте з користю і не забувайте, що паб “Кружало” пропонує безкоштовну блискавичну доставку ваших улюблених страв та ще й тішить подарунками кожному, хто зробить замовлення із доставкою.

Гриль-паб “Кружало” знаходиться на міському озері – вул. Новодворського.

Ознайомитися з мені можна на сайті – kruzhalo.com, а замовити за номером: 093 29 29 113

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі? Звертайтесь: kl.informator@gmail.com

Нагору