Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Пропагандистці кремля і адвокатці франківського блогера Руслана Коцаби Тетяні Монтян СБУ оголосило підозру

Захисниці скандальновідомого блогера Руслана Коцаби, справа якого застрягла у Коломийському суді, оголосили СБУ підозру за кількома статтями. Вона публічно виправдовує збройну агресію росії проти України і бере участь у московській пропаганді.

Інформатор знає деталі від СБУ.

Служба безпеки зібрала вичерпну доказову базу на прокремлівську пропагандистку Тетяну Монтян, яка публічно виправдовує російську збройну агресію проти України.

Вона втекла з України до росії ще у 2021 році. З тих пір постійно відвідує тимчасово окуповані райони Донецької та Луганської областей для підготовки пропагандистських сюжетів на користь кремлівського режиму.

Перебуваючи на території країни-агресора, вона бере активну участь в інформаційно-психологічних спецопераціях російських спецслужб. Зокрема часто виступає на російських телеканалах, де активно закликає до зміни меж державного кордону України та підтримки окупаційних угруповань.

Також вона масово поширює дезінформацію про ситуацію в Україні через власні канали на Ютуб і в Телеграм, які нараховують майже півмільйона підписників.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

  1. ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);
  2. ч. 1 та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  3. ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  4. ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Заходи з викриття і документування злочинів проводили співробітники та слідчі СБУ спільно з Департаментом кіберполіції Національної поліції за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Справа Коцаби

Нагадаємо, що Тетяна Монтян захищає у суді Руслана Коцабу, якого звинувачують у держзраді. У січні 2021 року у Коломиї прямо під будівлею суду їх обох залили з вогнегасника і закидали яйцями.

Руслана Коцабу затримали ще 7 лютого 2015 в Івано-Франківську. В ухвалі суду зазначено, що Руслан Коцаба за винагороду працював на замовлення телеканалу «НТВ» і організовував збір провокативних матеріалів про мобілізацію в Україні у присутності представника російського телеканалу.

Блогер Руслан Коцаба обвинувачується у державній зраді, перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період. Відповідно до санкцій статей Коцабі загрожує від 5 до 15 років ув’язнення.

У квітні 2022 року вкотре відклали слухання справи Коцаби у Коломиї.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору