Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Рецепт запашних домашніх булочок з корицею

Аромат свіжоспечених домашніх булочок повертає нас у дитинство. Якщо вони ще й з корицею, то це подвійна насолода. Господиням точно сподобається рецепт надзвичайно дешевих та простих у приготуванні домашніх булочок.

Інформатор знайшов його в американського повара Метта Тейлора.

Інгредієнти

тісто

2¾ склянки борошна універсального призначення 330 г
¼ склянки цукрового піску 56г
2 ст.л. вершкового масла, несолоного або солоного 30г
1 велике яйце
1 пакет швидкорозчинних дріжджів або 2¼ чайної ложки. (7 г)
½ склянки води 118 мл
¼ склянки молока 59 мл
1 ч.л. сіль 4 гр

Наповнення

⅔ склянки коричневого цукру 149 г
¼ склянки вершкового масла, несолоного або солоного 56 г
1 ст.л. мелена кориця 15 гр
1 ч.л. екстракт ванілі приблизно 5 мл

Ванільна глазур

1½ склянки цукрової пудри кондитерської (180 г)
¼ чашки вершкового масла 56 гр
1 ч.л. екстракт ванілі 5 мл
2-3 ст.л. молоко 30-45 мл

Як приготувати дивовижні домашні булочки з корицею без міксера

Змішайте воду та молоко і нагрійте рідину приблизно до 40–44°C. Тепер додайте теплу рідину у велику миску і посипте зверху дріжджами. Відставте дріжджову суміш на 5-10 хвилин. Далі з’єднайте борошно та сіль в окремій мисці, за бажанням можна використовувати віночок або сито. Потім розтопіть вершкове масло.

Підказка: якщо через 5 або 10 хвилин дріжджі не піняться, це означає, що дріжджі погані, старі, або рідина була занадто гарячою чи недостатньо теплою. Вам потрібно буде почати знову.

Коли дріжджі активовані, додайте до них розтоплене масло разом із рештою цукру. Після цього потрібно збити яйце. Тепер починайте додавати борошняну суміш потроху.

Продовжуйте збивати, доки воно не стане надто густим. Перейдіть на дерев’яну ложку і продовжуйте додавати борошно, поки тісто не стане липким. Після цього додайте ще трохи борошна і трохи вимісіть тісто в мисці, переконавшись, що борошно прилипло до стінок миски. Потім вилийте тісто на присипану борошном поверхню для вимішування.

Пора замішувати тісто. Вимішуйте його протягом 8-10 хвилин. Тепер просто покладіть замішане тісто у велику миску, збризкану кухонним спреєм, і накрийте вологим рушником. Потім дайте тісту піднятися на столі принаймні протягом години або до подвоєння.

Коли воно підніметься і збільшиться приблизно вдвічі, розкачайте тісто.

Тепер час створити начинку. Помістіть корицю, коричневий цукор і ванільний екстракт у миску і змішайте їх вінчиком або ложкою. Після цього візьміть пару столових ложок розм’якшеного вершкового масла і змастіть верх тіста. Потім просто посипте начинку, поки вона не покриє все.

Далі згортаємо тісто. Помістіть нарізані булочки в змащену олією форму. Накрийте її поліетиленовою плівкою або вологою тканиною і дайте булочкам піднятися ще від 45 хвилин до години або до подвоєння.

Потім ми змащуємо вершковим маслом верхівки булочок з корицею, що додасть їм смаку та допоможе їм отримати гарний золотисто-коричневий колір. Випікайте булочки в попередньо розігрітій до 190°C приблизно 15-20 хвилин. Коли вони будуть готові, вони стануть гарно золотисто-коричневими на верхівках.

Вийміть їх з духовки та дайте їм охолонути протягом 10-15 хвилин, перш ніж додати зверху глазур або сирну глазур.

Щоб зробити глазур, додайте цукрову пудру, розтоплене вершкове масло та ванільний екстракт, а також приблизно 2 столові ложки молока в невелику миску та перемішайте.

Все, що залишилося зробити, це додати глазур на вершини цих смачних булочок з корицею.

Скільки зберігаються домашні булочки з корицею?

Булочки з корицею триватимуть приблизно 2 дні, якщо зберігати їх у герметичному контейнері при кімнатній температурі. Їх вистачить приблизно на 7 днів, якщо зберігати в холодильнику.

Чи можна заморозити булочки з корицею?

Так, ви можете заморозити їх перед додаванням глазурі. Викладіть булочки з корицею на деко і поставте в морозилку на кілька годин. Коли вони замерзнуть, вийміть їх з форми для запікання та помістіть у пакет для заморозки. Вони триватимуть 2-3 місяці.

Потім розморозьте їх і помістіть у попередньо розігріту духовку 176°C приблизно на 10 хвилин, щоб розігріти. Зробіть глазур і нанесіть її зверху.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Текст підготувала Ольга Пукавчук

Нагору