Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У педагогічному коледжі ввели новий предмет про історію Коломийщини

У Коломийському педагогічному фаховому коледжі з’явився новий навчальний предмет – “Історія рідного краю”. Коломияни підтримали цю ідею і вважають, що такий предмет потрібен й в інших навчальних закладах. 

Дізнався Інформатор.

Ініціатором запровадження нового предмету про історію краю, де ми народилися, виступив директор педагогічного коледжу Валерій Ковтун. У навчальному закладі переконані, що саме в той час, коли українців хочуть знищити, неабияке значення відіграє збереження національної пам’яті, зокрема локальної історії Коломийщини.

“В умовах воєнного стану та дезінформаційних викидів у реляційний простір України студенти коледжу мають змогу чітко ідентифікувати себе у приналежності до великого Українського народу на основі історичних фактів рідного краю з метою недопущення антиукраїнських настроїв і задля зміцнення Української держави”, – йдеться на сторінці коледжу.

Користувачі так прокоментували створення нового предмету:

“Молодому поколінню потрібно знати історію рідного краю”

“З Вас треба брати приклад викладачам історії для усієї України. Дякую за потрібне навчання і виховання!”

“Це круто, ще б в школах зробили такий предмет, було б взагалі супер.”

Історію рідного краю у педколеджі викладає кандидат історичних наук Роман Зварич. І вже на перших заняттях студенти показали зацікавленість матеріалом на темою “Пожежно-гімнастичні товариства “Січ” на Коломийщині на початку ХХ ст.”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 823.

Нагору