Коломия До сайту

НАН: землетрус може зачепити територію України

У Національній академії наук України вважають, що землетруси можуть зачепити територію України. Зокрема, додають: найпотужніші поштовхи з інтенсивністю 8 балів за шкалою Ріхтера можливі на південному заході Одещини.

Про це в ефірі телемарафону розповів сейсмолог НАН Олександр Кендзера, пише Інформатор.

Науковець думає, що в Україні можливі землетруси. Все тому, що вона розташована у тому ж сейсмоактивному поясі, що й Туреччина. Він постійно генерує підземні поштовхи. Окрім того, Олександр Кендзера додав, що землетруси залежать від того, з якою швидкістю рухаються плити, що своєю чергою зумовлює накопичення енергії.

“Цей пояс утворився через те, що Євроазійська плита тисне на Арабську та Африканську плити. Очевидно, що рух цих плит зупинити неможливо, тому раніше чи пізніше там будуть землетруси”, – сказав він.

Сейсмолог розповів і про зону Вранча, яка розташована в Румунії. Землетрус на цій сейсмоактивній плиті може відчуватися на всій території України. Місцеві сейсмоактивні зони зафіксовані біля Криму та на Закарпатті.

Головне фото – ілюстративне.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237