Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Не тільки День закоханих: які свята відзначають 14 лютого

У вівторок, 14 лютого 2023 року, ввійде в історю як 356 доба протистояння українців проти російських окупантів. До нового року залишається 320 днів. Не забудьте привітати зі святом таких іменинників: Валентин, Кирило, Мефодій, Петро, Трохим, Тимофій, Семен, Давид, Трифон, Василь, Анастас, Анастасій.

Цікаві факти про сьогоднішню дату розповість Інформатор.

Міжнародний день дарування книг. 14 лютого кожного року світ відзначає цікаву та молоду подію, яка з’явилась в США у 2012 році. Власниця сайту з дитячими книгами Еммі Бродмур поділилась ідеєю, котра полягає у добровільному обміні книгами. День дарування книг має за мету збільшення зацікавленості суспільства у читанні книг і посилення інтересу до бібліотек. Подарунок – це приємно, а книга – це подарунок з користю.

День колеса огляду (його також звуть чортовим колесом) – улюбленого багатьма атракціону, який дозволяє підійматись на висоту для милування краєвидами. Перше оглядове колесо з’явилось у 1893 році на виставці в Чикаго. Винахідником такого атракціону став американський інженер Джордж Вашингтон Гейл Ферріс.

День комп’ютерника. Вітають із професійним святом зазвичай працівників, які так чи інакше пов’язані зі сферою інформаційних технологій, створенням програмного забезпечення, розробкою комп’ютерної архітектури тощо. В Україні свято вперше відзначили в 2009 році. Святкувати дату полюбляють не лише чинні комп’ютерники, але й студенти, які навчаються за цією та суміжними спеціальностями.

Міжнародний день зцілення звуком (World Sound Healing day) відзначається кожного року 14 лютого. Вперше святкування цього дня було запропоновано Джонатаном Голдменом, що є американцем за походженням. Він відомий як композитор та музикант, у житті якого звуки відіграють ключову роль. Також Джонатан з 2003 року є автором творів, що детально пояснюють феномен зцілення музикою. 14 лютого весь світ об’єднується у прагненні досягнення внутрішньої гармонії та створення тісного зв’язку із навколишнім середовищем. Ініціатива святкування підтримується людьми різного походження та об’єднує їх єдиною ідеєю.

День замороженого йогурту відзначається кожного року у другий вівторок лютого. Ідея створення замороженого йогурту з’явилась у 1970 році в американській компанії HP Hood, які випустили цей продукт як більш корисну альтернативу морозиву. Популярність замороженого йогурту зростала, а найбільший ажіотаж припав на 80-ті роки.

Посеред найсуворішого зимового місяця ми відзначаємо День закоханих. Це дуже теплий та ніжний день, в який  всі дарують коханим людям свою увагу разом з різними приємними подарунками. Неодмінним елементом свята є «валентинка» — невеличка листівка у формі сердечка з романтичними зображеннями троянд, ангелочків чи милих кошенят. 14 лютого в світі відбувається величезна кількість освідчень у коханні та пропозицій руки і серця, закохані дарують один одному  мільйони троянд. День святого Валентина — це також ціла індустрія, яка приносить щороку  величезні прибутки продавцям різних товарів, які можуть слугувати в якості подарунка коханій людині.

Історичні дати:

  • 1918 — календар у Росії переведений на новий стиль. Після 31 січня по старому стилі наступило не 1-е, а відразу 14 лютого
  • 1993 — Україна, Польща та Угорщина підписали договір про співпрацю народів Карпатського регіону.
  • 2005 — троє працівників PayPal заснували відеохостинг YouTube.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору