Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Івано-Франківська архиєпархія УГКЦ має нового Єпископа

Сьогодні, 15 лютого, у день свята Стрітення Господнього, в Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового відбувся Чин єпископської хіротонії владики-помічника Івано-Франківської Архієпархії Української Греко-Католицької Церкви Миколи Семенишина.

Пише Інформатор з посиланням на офіційний ресурс УГКЦ.

Очолив торжественне Богослужіння Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав, а основними співсвятителями стали Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин та Владика Богдан Дзюрах, апостольський екзарх у Німеччині та країнах Скандинавії.

Нагадуємо, що у жовтні минулого року у Ватикані повідомлено про те, що Святіший Отець Франциск поблагословив вибір Синоду Єпископів УГКЦ та номінував отця Миколу Семенишина єпископом-помічником Івано-Франківської Архієпархії Української Греко-Католицької Церкви, надавши йому титулярний осідок Юнки Мавританської.

Про це обрання владика Микола дізнався по телефону від Блаженнішого Патріарха Святослава:

“Кожне обрання, кожна перша новина, походить, звичайно, від Блаженнішого Святослава, нашого Патріарха. Одного дня його секретар отець Олег сконтактував зі мною і сказав, що Блаженніший Святослав бажає мати зустріч. На превеликий жаль, я тоді не дуже добре почувався на здоров’ї і тому не міг не міг особисто мати з ним зустріч. Ми домовилися про телефонну розмову. Відповідно, при цій розмові Блаженніший Святослав сказав мені, що Святіший Отець Франциск благословив рішення нашого Синоду про обрання мене єпископом і просить моєї згоди. Як ви розумієте, я згодився”, — розповідає він.

До слова, 14 лютого під час Вечірні з Литією у катедральному храмі Воскресіння Христового у м. Івано-Франківську за участі владик Синоду Єпископів УГКЦ, духовенства та вірних відбувся Чин найменування нового єпископа-помічника Івано-Франківської архиєпархії.

“Ваше Блаженство! Дяку складаю вам за дар єпископської хіротонії, який ви мені сьогодні уділяєте. Дякую за приклад невтомного вашого служіння, за вашу апостольську ревність, якою ви, як Глава нашої Церкви, запалюєте кожного з нас: від наймолодшого до найстаршого. Ваше Блаженство, поручаюся вашим святим молитвам, а зі свого боку обіцяю продовжувати молитися у ваших наміреннях”, – додає на літургії владика Микола.

Не оминув увагою й велику Людину, надзвичайно дорогу для нього, — світлої пам’яті патріарха Любомира:

“Блаженніший Любомире, одного разу ви сказали: „Отець Микола, мій секретар, є моїми очима“. Сьогодні я звертаюся із проханням до вас: „Будьте моїми очима в моєму єпископському служінні!“”

Фото: Олександр Савранский

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору