Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Шелтери від Елеос-Україна: у складних життєвих обставинах жінкам та дітям є куди звернутися

Національна Мережа “Елеос-Україна” працює по всій Україні з 2014 року та реалізує культурні, освітні, гуманітарні проєкти, соціальні проєкти, що направлені на протидію домашньому та гендерно-обумовленому насильству.

Зараз шелтери від “Елеос-Україна” пропонують українцям свої послуги, які саме розповість Інформатор.

У рамках проєкту протидії домашньому та гендерно-зумовленому насильству вони створили три шелтери у західних регіонах країни, де постраждалі від насильства забезпечені комплексом сервісів. Цей проєкт допомагає людям що живуть з ВІЛ та категоріям людей, що є уразливими до ВІЛ.

Сервіси, які отримують клієнти шелтерів:

  • соціальний супровід;
  • психологічний супровід;
  • гуманітарна допомога – харчування, гігієна, тощо;
  • правова допомога.

Проєкт допомоги жінкам, що постраждали від сексуальних злочинів та тортур з боку російських військових (воєнні злочини) “Поруч з тобою”.

В рамках цього проєкту створено та відкрито реабілітаційний шелтер для постраждалих жінок. Їм можуть надати комплексну допомогу, що складається з 11 компонентів:

  • Евакуація зі звільнених від .окупантів територій. Водії евакуюють людей під обстрілами, щодня ризикуючи життям. На маршрутах їх супроводжує соціальний працівник жінка, яка під час маршруту підтримує постраждалих жінок;
  • Забезпечення проживання у шелтері;
  • Соціальний супровід;
  • Медична допомога (у співпраці із 5 клініками в Україні – 2 у Івано-Франківську, 2 у Києві, 1 на Закарпатті).
  • Психологічна допомога (онлайн, офлайн);
  • Психіатрична допомога – у співпраці зі спеціалізованою клінікою у Львові;
  • Правова допомога. Проєкт співпрацює напряму з Офісом Генерального прокурора, департаментом розслідування воєнних злочинів;
    проєкт співпрацює із міжнародними правозахисними організаціями
  • Гуманітарна допомога – харчування, гігієна;
  • Програма ресоціалізації.

На базі всеукраїнського колл-центру #ВАРТОЖИТИ в проєкті працює “гаряча лінія” кризового психологічного консультування та переадресації на комплекс допомоги проєкту або на допомогу окремих конкретних його частин – з урахуванням найбільших потреб постраждалої за коротким номером для звернень 5522.

Психологи проєкту розробляють та проводять тренінги із гендерно-чутливої комунікації з постраждалими від сексуального насильства для прокурорів Генеральної прокуратури в регіонах України. Входять в міжнародні асоціації психологів, в тому числі – Американські.

Усі спеціалісти проєкту проходили підготовчі курси на етапі створення проєкту у спеціалістів Ізраїльської Коаліції Травми. Також проєкт співпрацює із департаментом Національної поліції із дотримання прав людини.

До того ж шелтер працює щодня, там проживають і отримують допомогу жінки, що постраждали від воєнних злочинів; жінки, що були в полоні у російській в’язниці; жінки, що зазнали тортур з боку російських військових.

Якщо ви потребуєте прихистку та допомоги, звертайтесь до організації за номерами телефонів: 5522 або +380 98 389 7706.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору