Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

16 лютого: цей день в календарі

У четвер, 16 лютого 2023 року, маємо вже 358 добу війни росії в Україні. Тим часом в нашій країні відзначають День єдності та День військового журналіста, а в світі інші важливі свята. Цього дня свої іменини святкують:  Ганна, Роман, Симон, Семен, Адріан, Тимофій, Гаврило, Дмитро.

Чим прикметний сьогоднішній день – розповідає Інформатор.

16 лютого – День пам’яті святих Семена та Анни – день, коли Діва Марія і Йосип уперше принесли свого сина Христа у храм, а Симеон і Анна, які були чистими та вірними Богу, стали першими, хто впізнав у новонародженому Месію. Симеон і Анна –  двоє праведних людей, які дали свідчення про те, ким насправді була ця дитина. Симеон сказав, що Ісус буде «світлом для одкровення і для слави народу Ізраїлю». Симеон та Анна стали представниками усіх людей, які з нетерпінням чекали приходу Месії.

День військового журналіста України. 16 лютого в Україні військові журналісти відзначають своє професійне свято. Започаткували його у 2018 році, коли Міністр оборони підписав відповідний наказ. Невипадковою датою є саме 16 число лютого. У 2015 році цього дня під Дебальцевим загинув Дмитро Лабуткін, що виконував свій професійний та військовий обов’язок. Він був капітаном 3-го рангу та редактором телерадіостудії «Бриз» Міністерства оборони України.

День єднання. Свято впроваджено згідно з Указом Президента України «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства» від 14 лютого 2022 року. Нове свято було оголошено через заяви, що саме цього дня розпочнеться повномасштабне російське вторгнення.

Всесвітній день управління інформацією відзначається на міжнародному рівні та проводиться щороку в третій четвер лютого. Управління інформацією – це інтеграція різних технологій, організаційних практик та людської діяльності з метою оптимізації використання і цінності інформації (інформаційного капіталу) та управління її розподілом шляхом мінімізації витрат та можливих ризиків. Його мета –  підвищити обізнаність громадськості щодо основних принципів управління інформацією.

Міжнародний день антропології. Відзначається щороку в третій четвер лютого. Американська антропологічна асоціація (ААА) у 2015 році ініціювала святкування Національного дня антропології. За рік свято змінило назву на Міжнародний день, бо ця наука важлива для всього людства. Вивчення біологічної природи та походження людини, її фізичних особливостей, що виникли внаслідок розвитку у різних географічних умовах, допомагає краще зрозуміти сучасний світ. Мета антропологів – вивчення людей, їх різноманіття, самобутності, суспільств та поведінки.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору