Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Прикарпатська СБУ оголосила підозру фермеру, який працював на користь окупантів

Фермер-колаборант з Луганщини працює на окупаційну владу та навіть отримав грамоту “за значний особистий внесок в забезпечення реалізації господарської аграрної політики лнр”. Прикарпатські слідчі СБУ повідомили йому про підозру в колабораціонізмі.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Управління СБ України в Івано-Франківській області.

Аграрій не припинив свою діяльність після окупації території в лютому 2022 року, а навпаки продовжив діяльність на користь держави-агресора. Власник сільськогосподарського підприємства одним із перших зареєстрував його за “законодавством” псевдо-республіки “лнд”.

Фермер отримав дотацію від окупаційної влади на провадження господарської діяльності та активно співпрацює з т.зв. “міністерством сільського господарства та продовольства лнр”. Йому дали грамоту «за значний особистий внесок в забезпечення реалізації господарської аграрної політики лнр».

Також колаборант розділяє ідеологію окупаційної влади. У коментарі пропагандистам він розповідав про встановлення «нових господарських зв’язків з підприємствами республіки» та висловлював вдячність «міністру сільського господарства» і керівництву т.зв. «лнр».

За такий злочин його мають посадили до в’язниці на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору