Коломия До сайту

У Коломиї та Печеніжині вшанували учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого щорічно в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ця дата приурочена до дня виведення радянських військ з Афганістану в 1989 році. Тож по всій Україні вчора проходили урочисті заходи – Коломия та район не вийняток.

Інформатор покаже як це було.

Пройшли роки після афганської війни, але ця трагічна сторінка до цього часу залишилася в пам’яті людей. Складні випробування збройними конфліктами довелося пройти і нашим землякам, адже найбільше українців, які воювали на території інших держав, були саме в Афганістані.

Згадуючи ті події пам’ятаємо ветеранів війни в Афганістані, які маючи бойовий досвід, були серед тих, хто дали відсіч російський агресії у 2014 році, стали учасниками волонтерського руху, досі воюють на передовій. Низько схиляємо голови перед пам’яттю солдатів і офіцерів, що віддали життя під час виконання військового обов’язку.

Серед них воїн з Печеніжина Микола Козьменко, традиційно побратими вшанували його пам’ять.

Чимало коломиян віддали своє життя там на чужині, проливали свою кров за інтереси радянської влади. Тому небайдужі жителі віддали шану краянам біля пам’ятника у Коломиї.

Фото: Відділ культури і туризму Печеніжинської селищної ради, Мирослава Воротняк, зі сторінки міського голови.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237