Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї відкрилася виставка молодого живописця Богдана Макаренка

До Коломиї із своєю персональною виставкою завітав художник-живописець із Києва Богдан Макаренко. Мешканцям та гостям міста представили понад 50 живописних полотен митця, написаних за останні 15 років більш ніж 100 містах та селах України.

Інформатор теж побував на відкритті та ділиться деякими фактами про її автора.

Виставка благодійна, адже більша частина коштів, вилучених з продажу картин, буде передана на потреби ЗСУ, а також родинам постраждалих внаслідок збройної агресії російської федерації. Богдан Макаренко присвячує її кожному герою, захисникам та захисниця, які ціною власного життя боронять свободу та незалежність нашої держави. Також живописець пропонує кожному написати кілька слів у книзі відгуків, яку разом із коштами передадуть військовим.

Молодий художник привертає увагу глядачів на величину неповторність природи нашої країни та архітектурних ландшафтів різних регіонів.

Богдан Макаренко – живописець з Києва. Він є учасником багатьох регіональних, всеукраїнських та міжнародних виставок, пленерів та конкурсів. У творчому доробку налічується більше 20 персональних виставок. Твори художника зберігають у приватних колекціях України та за кордоном, а також Чернівецькому обласному художньому музеї, Вінницькому художньому та краєзнавчому музеях.

Для молодого художника найбільшим джерелом натхнення є природа в усіх її проявах. Особливу увагу та інтерес Богдана займає природа людини. Твори відкривають глядачу внутрішній світ художника, який в своєму творчому пошуку намагаються знайти душевну рівновагу та прагне до гармонії з оточуючим всесвітом.

   

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Ольга Пукавчук

Нагору