Інформатор Коломия

ВЛАДА

Як у ратуші Коломиї опинився представник Іллі Киви

У квітні 2022 року міський голова Коломиї Богдан Станіславський призначив на посаду штатного радника Михайла Мєскєва. Ба більше – оклад його був в рази більшим, ніж у інших радників. 

Інформатор поцікавився, хто ця людина і натрапив на два тривожні факти з його біографії.

Насамперед мусимо зазначити, що радники – абсолютно не обов’язково мають бути у міського голови. Але судячи з того, що за цей час у мерському кабінеті побувало аж 5 різних фахівців з особистих підказок, виглядає, що Богдан Станіславський справді має таку потребу. Це Руслан Юрійчук, Михайло Мєскєв, Мирослава Березовська, Людмила Оленюк, Федір Чучман.

Їхні заробітні плати значно скромніші – у більшості вдесятеро менші, ніж у мера.

Найдорожче Коломиї обійшлися поради Михайла Мєскєва з Маріуполя: у травні йому нараховано майже 19 250 грн.

З першого ж місяця роботи в раді він потрапив у коло фаворитів мера: отримував і премію, й надбавку: більше того, ці доплати становили 62% його заробітної плати.

Зокрема у травні 2022 премія Михайла Мєскєва становила майже 9500 грн.

На сесії 16 лютого 2023 року Богдан Станіславський підтвердив, що Мєскєв працював його радником. Зокрема голова Коломийської громади наголосив, що цей радник мав чималий досвід у земельних питаннях і тому його взяли на роботу. Наразі ж Мєскєв не працює в ратуші.

Хто такий Михайло Мєскєв

Новий радник Михайло Мєскєв приїхав з Маріуполя, раніше працював у виконавчому комітеті Маріупольської міської ради. А відтак був звинувачений за статтею “Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою”.

Суди тривали кілька років і врешті 2020 року справу закрили за терміном давності.

Але це ще не все.

На сайті Верховної ради знаходимо постанову ЦВК про зареєстрованих довірених осіб кандидата у Президенти України Іллі Ківи на виборах 2019 року.

І серед низ 58 номером зареєстрована довірена особа Іллі Киви Мєскєв Михайло Сергійович.

Нагадаємо, що Ілля Ківа – колишній проросійський політик з України, колаборант, сепаратист, українофоб. Народний депутат України 9-го скликання від проросійської політичної партії ОПЗЖ (2019—2022).

Також відомий своєю вульгарною поведінкою у Верховній Раді, коли під час засідання натирав свій статевий орган прямо у сесійній залі.

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Наталка Сандецька

Нагору