Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чи буде цьогорічна весна теплою в Україні?

Уже за кілька днів ми будемо проводжати зиму, яка цього року була аномально теплою за винятком кількох періодів. Що ж українцям чекати від погоди цієї весни?

Відповідь Інформатор шукав на сторінці Українського гідрометеорологічного центру.

Синоптики наголошують, що січень 2023 року був одним із найтепліших за всю історію спостережень. Саме на Прикарпатті середня температура в тому місяці була на 5-6° вища за кліматичну норму. Першого січня в нашій області навіть встановили 3 температурні рекорди.

Така аномально-тепла погода сталась через зміну клімату. Це зумовлено людською діяльністю та особливостю атмосферної циркуляції в північній півкулі. Метеорологи пишуть, що у лютому також, ймовірно, буде на 2-3 ⁰С теплішим, порівняно з кліматичною нормою.

Весну для українців прогнозують теплою, а середня температура повітря може бути вищою за норму на 1-2⁰С. Це може свідчити про ранній розвиток весняних процесів. Проте, стратосферне потепління, яке зараз почало розвиватись, може посилити меридіональну циркуляцію атмосфери і сприятиме затокам арктичного повітря з півночі, північного заходу та сходу. Вони можуть зумовлювати нестійку погоду, особливо в першій половині весни.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору